ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Ποια χώρα διαχειρίστηκε καλύτερα την κρίση - Τι δείχνει δημοσκόπηση

Κορωνοϊός: Ποια χώρα διαχειρίστηκε καλύτερα την κρίση - Τι δείχνει δημοσκόπηση
AP Photo/Mark Baker

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Άρντερν, είναι πρώτη στη λίστα με τους ηγέτες χωρών που διαχειρίστηκαν καλύτερα την πανδημία του κορωνοϊού.

Ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, παίρνει τον δεύτερο καλύτερο βαθμό, μετά την πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας, όπως διαπιστώνει δημοσκόπηση που διενεργήθηκε σε έξι ευρωπαϊκές χώρες και στη Νέα Ζηλανδία.

Στη δημοσκόπηση αυτή, τα αποτελέσματα της οποίας μετέδωσε η δημόσια Αυστριακή Ραδιοτηλεόραση (ÖRF), οι ερωτηθέντες σε Αυστρία, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Σουηδία και Νέα Ζηλανδία αξιολόγησαν μόνο τη δική τους κυβέρνηση.

Πιο ικανοποιημένοι δήλωσαν οι πολίτες στη Νέα Ζηλανδία, στην Αυστρία και στη Γερμανία.

Σε μια κλίμακα από το 0 έως το 10, η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Αρντέρν βαθμολογήθηκε με βαθμό 7,8, ο Αυστριακός καγκελάριος Κουρτς με 6,8 και η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ με 6,0.

AP 20111190787160


Πηγή: Mark Mitchell/Pool photo via AP

Στις χώρες που πλήττονται περισσότερο από την πανδημία του κορωνοϊού, οι κυβερνήσεις δέχτηκαν πολύ περισσότερες επικρίσεις για τα μέτρα: οι Ιταλοί, οι Βρετανοί και οι Γάλλοι έδωσαν έτσι τους χειρότερους βαθμούς στις πολιτικές ηγεσίες τους.

Χειρότερα απ’ όλους βαθμολογείται στην δημοσκόπηση αυτή από τους πολίτες της χώρας του ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν (με μόλις 4,1) ενώ λίγο καλύτερα αξιολογήθηκαν ο πρωθυπουργός της Σουηδίας Στέφαν Λεβέν (5,2), ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε (5,5) και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον (5,6).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ