ΚΟΣΜΟΣ

Ανθρώπινο λάθος προκάλεσε την πολύνεκρη σύγκρουση τρένων στην Γερμανία

Ανθρώπινο λάθος προκάλεσε την πολύνεκρη σύγκρουση τρένων στην Γερμανία
REUTERS/Michael Dalder

Από ανθρώπινο λάθος προκλήθηκε η πολύνεκρη μετωπική σύγκρουση των δύο τρένων την περασμένη εβδομάδα στην Βαυαρία στη Γερμανία, σύμφωνα με τοπικό εισαγγελέα.

Πιο συγκεκριμένα, ένας 39χρονος ελεγκτής σήματος ήταν υπεύθυνος για την σύγκρουση κατά την οποία 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τον εισαγγελέα Βολφγκανκ Γκίζε.

Η σύγκρουση συνέβη λίγο πριν τις 7 το πρωί της 9ης Φεβρουαρίου στην πόλη Μπαν Άιμπλινγκ, στη Βαυαρία, 60 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Μονάχου.

Την περασμένη βδομάδα, πηγή, η οποία δεν κατονομαζόταν, είχε αναφέρει στο Reuters πως η ράγα διπλής κατεύθυνσης που μοιράζονται τα τρένα, είχε ανοίξει και για τα δύο ταυτόχρονα.

Τα τρένα συγκρούστηκαν μετωπικά, ενώ το ένα από τα δύο εκτροχιάστηκε και πολλά βαγόνια ανατράπηκαν. Τα τρένα μετέφεραν περίπου 100 επιβάτες, κυρίως ανθρώπους που εκείνη την ώρα πήγαιναν στις δουλειές τους.

Τα ασθενοφόρα ήταν αδύνατον να φτάσουν στο σημείο, μέσα σε μια δασωμένη πλαγιά, με έναν απότομο λόφο στη μία πλευρά της γραμμής και έναν ποταμό από την άλλη, για αυτό κρίθηκε αναγκαίο να κινητοποιηθούν ελικόπτερα για να μεταφέρουν τους τραυματίες στα τοπικά νοσοκομεία.

Τα τρένα και η σιδηροτροχιά, που ανήκουν στην εταιρεία Meridian, θυγατρική της γαλλική εταιρεία Transdev, ήταν εξοπλισμένα με ένα σύστημα αυτόματης πέδησης, που εισήχθη στη Γερμανία το 2011.

Διαβάστε επίσης:

Στον ελεγκτή σημάτων επικεντρώνονται οι έρευνες για την τραγωδία στη Γερμανία

Γερμανία: Νεκροί και τραυματίες σε σύγκρουση τρένων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ