ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Έτοιμη να υποδεχθεί τουρίστες δηλώνει η Ιταλία

Κορωνοϊός: Έτοιμη να υποδεχθεί τουρίστες δηλώνει η Ιταλία
AP Photo

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Λουίτζι Ντι Μάιο, πήρε μέρος στη σημερινή διαδικτυακή διάσκεψη Ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών με θέμα τα τουριστικά ρεύματα, την δύσκολη αυτή περίοδο.

«Είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τους Ευρωπαίους τουρίστες που θέλουν να περάσουν τις διακοπές τους στην Ιταλία», τόνισε ο Ντι Μάιο. Πρόσθεσε, δε, ότι «οι ιταλικές υποδομές είναι κατάλληλα εξοπλισμένες και υπερπροηγμένες».

«Είναι απαράδεκτο να υπάρχουν, μεταξύ των χωρών της Ένωσης, μαύρες λίστες. Αν δεν αλλάξουμε κατεύθυνση, θα προκύψουν σοβαρές συνέπειες στους τουριστικούς τομείς όλης της Ευρώπης, όχι μόνον της Ιταλίας» υπογράμμισε ο αρχηγός της ιταλικής διπλωματίας.

Επίσης, ο Ντι Μάιο έγραψε στο Twitter ότι συμφωνεί με τον Γερμανό ομόλογό του Χάικο Μάας, ότι «οι διμερείς συμφωνίες για τα τουριστικά ρεύματα δεν αρμόζουν στο πνεύμα της Ένωσης» και ότι «όλες οι χώρες πρέπει να εργαστούν μαζί».

Η ιταλική κυβέρνηση, τέλος, σχολιάζοντας την «διαδικτυακή συνάντηση» της Γερμανίδας καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, τόνισε ότι οι προτάσεις τους για το ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης ακολουθούν την σωστή κατεύθυνση και την ουσία των ιταλικών προτάσεων επί του σημαντικού αυτού θέματος.

Λιγότεροι από 100 οι νεκροί το τελευταίο 24ωρο

Την ίδια ώρα, μεγάλη είναι μείωση των κρουσμάτων και του αριθμού των νεκρών από κορωνοϊό στην Ιταλία για ακόμη μια ημέρα.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχασαν την ζωή τους 99 άνθρωποι και καταγράφηκαν 451 νέα κρούσματα. Παράλληλα, 2.150 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού στην Ιταλία είναι 225.886. Οι νεκροί έφτασαν τους 32.007. Συνολικά, 127.326 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Στο μεταξύ, 749 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 10.207 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 55.597 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού το τελευταίο εικοσιτετράωρο μειώθηκε σημαντικά με 224 λιγότερα κρούσματα. Παρουσιάζει μείωση ο αριθμός των νεκρών: έχασαν την ζωή τους 46 λιγότεροι άνθρωποι σε σχέση με την χθεσινή ημέρα. Οι δε ιασθέντες είναι 216 λιγότεροι από την Κυριακή.

Οι ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας, για τεσσαρακοστή τρίτη ημέρα, συνεχίζουν να μειώνονται. Παράλληλα, περιορίζεται και ο αριθμός ασθενών που βρίσκονται σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Πρόκειται για ιδιαίτερα σημαντική μείωση του αριθμού των νεκρών, με τον χαμηλότερο απολογισμό από τις αρχές Μαρτίου. Παράλληλα, εντυπωσιακή είναι και η πορεία μείωσης των νέων κρουσμάτων.

Θετικός, τέλος, είναι και ο απολογισμός της Λομβαρδίας, με πρωτεύουσα το Μιλάνο.

Οι νεκροί μειώθηκαν στους 24, ενώ περιορίζεται και ο αριθμός των κρουσμάτων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ