ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Έσπασε το «φράγμα» των 176.000 κρουσμάτων η Γερμανία

Κορωνοϊός: Έσπασε το «φράγμα» των 176.000 κρουσμάτων η Γερμανία
AP Photo/Jens Meyer

Ακόμη 83 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19 το περασμένο 24ωρο στη Γερμανία.

Το ίδιο διάστημα εντοπίστηκαν 797 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, σύμφωνα με όσα δείχνουν τα στοιχεία που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Τα θύματα της πανδημίας του κορωνοϊού έφθασαν έτσι τα 8.090, ενώ τα κρούσματα μόλυνσης ανέρχονται σε 176.007, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Τόσο ο αριθμός των θανάτων ασθενών όσο και αυτός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης παρουσίασαν νέα αύξηση σε σχέση με αυτούς που καταγράφονταν το αμέσως προηγούμενο 24ωρο (72 και 513 αντίστοιχα).

Η Γερμανία είναι ανάμεσα στις πέντε χώρες της κεντρικής Ευρώπης -μαζί με Αυστρία, Ουγγαρία, Σλοβακία και Τσεχία- που μπορεί να ανοίξουν γύρω στα μέσα Ιουνίου τα μεταξύ τους σύνορα, όπως ανακοίνωσαν εκπρόσωποί τους, μετά από δύο τηλεδιασκέψεις.

Η Γερμανία έχει σχετικά χαμηλό αριθμό θυμάτων από την πανδημία της Covid-19, ενώ οι τέσσερις άλλες χώρες της ομάδας αυτής είναι μεταξύ εκείνων που ανταποκρίθηκαν καλύτερα στην κρίση.

«Πιστεύουμε ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε μια μίνι Σένγκεν, που θα επιτρέπει στους ανθρώπους να ταξιδεύουν χωρίς να περνούν από ελέγχους στα σύνορα, χωρίς εξετάσεις ή καραντίνα, μέχρι τα μέσα Ιουνίου», είπε ο Τσέχος υπουργός Εξωτερικών Τόμας Πέτριτσεκ, μετά τις συνομιλίες που είχε με τους ομολόγους του της Αυστρίας και της Σλοβακίας.

Η Αυστρία και η Γερμανία είχαν ήδη ανακοινώσει ότι θα ανοίξουν τα σύνορά τους στις 15 Ιουνίου. «Αν το κάνουν… θα ήταν ευχάριστο να ανοίξουμε τα σύνορα με τη Γερμανία, την Αυστρία, την Ουγγαρία και, ελπίζουμε, με τη Σλοβακία επίσης, στις 15 Ιουνίου», είπε ο πρωθυπουργός της Τσεχίας Αντρέι Μπάμπις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ