ΚΟΣΜΟΣ

Mota jr: Το μυστήριο με την άγρια δολοφονία του Πορτογάλου ράπερ - Τον βασάνισαν μέχρι θανάτου

Mota jr: Το μυστήριο με την άγρια δολοφονία του Πορτογάλου ράπερ - Τον βασάνισαν μέχρι θανάτου
Instagram

Ο 28χρονος Πορτογάλος ράπερ Mota jr βρέθηκε άγρια δολοφονημένος πριν από λίγες μέρες, περίπου δύο μήνες μετά την απαγωγή του. Οι δράστες τον βασάνισαν μέχρι θανάτου προκειμένου να τους αποκαλύψει που είχε τα χρήματά του.  

Ο 28χρονος Mota Gr ήταν μια κλασική περίπτωση ράπερ που απέκτησε απότομα φήμη, δημοσιότητα και χρήματα. Οι 169.000 followers του στο Instagram γινόντουσαν καθημερινά μάρτυρες της εξωφρεινήκς σπατάλης ενός παιδιού από την Πορτογαλία που τελικά μάλλον οδηγήθηκε στο θάνατο απο αυτήν ακριβώς την επίδειξη πλούτου.

Ο καλλιτέχνης της ραπ που γεννήθηκε στην Πορτογαλία και πέρασε τα εφηβικά του χρόνια στη Μεγάλη Βρετανία, όταν η οικογένεια μετακόμισε εκεί, έγινε διάσημος μετά τη συμμετοχή του στο επιτυχημένο άλμπουμ «Ca Bu Fla Ma Nau» με τον καλλιτέχνη της χιπ χοπ Piruka. Ο Mota δεν αρκέστηκε να τον θαυμάζουν για το μουσικό του ταλέντο, όμως, και άρχισε να επιδίδεται σε μια επίδειξη πλούτου στο Instagram, ποζάροντας με χρυσά κοσμήματα, καθισμένος σε πολυτελή αυτοκίνητα, ή ξαπλωμένος στο κρεβάτι με χαρτονομίσματα των 50 ευρώ παντού γύρω του και μια βεντάλια από 200ευρα και 500ευρα στα χέρια.

https://www.instagram.com/p/BdtGEd7n2cH
https://www.instagram.com/p/B3PSeeqhyiN

Η απαγωγή

Ο Πορτογάλος μουσικός εξαφανίστηκε στις 15 Μαρτίου, όταν απήχθη έξω από το σπίτι της οικογένειάς του στην κοινότητα Sintra στην Πορτογαλία. Η μητέρα του είπε ότι ο γιος της έλαβε ένα τηλεφώνημα στη μέση εκείνης της νύχτας για να κατεβεί στην πόρτα του κτιρίου. Φαίνεται ότι τότε απήχθη από δύο ένοπλους άνδρες με κουκούλες.

Μιλώντας στο TVI τον περασμένο Απρίλιο, η μητέρα του είπε ότι ένας γείτονας τής τηλεφώνησε στις 2 π.μ. και τη ρώτησε αν ο γιος της ήταν εντάξει. Τότε εκείνη συνειδητοποίησε ότι δεν ήταν στο δωμάτιό του. Κατέβηκε στο ισόγειο και βρήκε το καπέλο και τις παντόφλες του γιου της στην είσοδο του κτιρίου, καθώς και πιτσιλιές από αίμα στο ασανσέρ. Εδοποίησε την Αστυνομία.

https://www.instagram.com/p/B9FZJE3BG5b

Η αστυνομία πιστεύει ότι ο ράπερ βασανίστηκε από τους απαγωγείς του καθώς απαιτούσαν από εκείνον πληροφορίες σχετικά με το που βρίσκονταν τα μετρητά, τα χρυσαφικά καθώς και άλλα αντικείμενα αξίας που είχε στην κατοχή του. Όταν τους υπέδειξε τελικά πού τα έκρυβε, οι απαγωγείς του τον δολοφόνησαν. Την επόμενη μέρα, όταν το οικογενειακό σπίτι ήταν άδειο, οι βασανιστές του χρησιμοποίησαν τα κλειδιά του για να μπουν μέσα και να πάρουν τα χρήματα και τα κοσμήματα του Mota. Η αλήθεια είναι, βέβαια, ότι ο ράπερ δεν ήταν ιδιαίτερα πλούσιος, γεγονός που αποκαλύφθηκε μετά το θάνατό του.

Δύο μήνες μετά την εξαφάνισή του, το πτώμα του 28χρονου βρέθηκε τρυπημένο, ξυλοκοπημένο και μισοφαγωμένο από αγριογούρουνα στο δάσος της Σεσίμπρα περίπου 50 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του, από έναν άνδρα που είχε βγάλει βόλτα τον σκύλο του. Το σώμα του Mota Jr ταυτοποιήθηκε μετά από δύο μέρες, λόγω προχωρημένης αποσύνθεσης.

Δυο από τους τρεις άντρες που θεωρούνται ύποπτοι γα την απαγωγή και τη δολοφονία του ράπερ αναζητούνται από τη Βρετανική αστυνομία. Η Πορτογαλική εφημερίδα Correio da Manha αναφέρει ότι έχουν ήδη εκδοθεί ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης για τα εν λόγω άτομα, που πιστεύεται ότι ήταν γνωστοί του ράπερ.

https://www.instagram.com/p/B9erKYIB7BB

Τα άτομα αυτά έφυγαν από την Πορτογαλία για το Ηνωμένο Βασίλειο μια εβδομάδα μετά από την άγρια δολοφονία του ράπερ. Τα ονόματα των υπόπτων έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά δεν έχουν ακόμη δημοσιευτεί στα ΜΜΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ