ΚΟΣΜΟΣ

Με παρέλαση «αλά Πρωτοψάλτη» γιόρτασαν στη Σαουδική Αραβία το τέλος του ραμαζανιού

Με παρέλαση «αλά Πρωτοψάλτη» γιόρτασαν στη Σαουδική Αραβία το τέλος του ραμαζανιού

Με μία εκδήλωση «αλά Πρωτοψάλτη», γιόρτασαν εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού το τέλος του ραμαζανιού (Eid) στη Σαουδική Αραβία.

Το Ithra, το κορυφαίο πολιτιστικό και δημιουργικό κέντρο της Σαουδικής Αραβίας – έδωσε χαρά σε χιλιάδες οικογένειες που γιόρτασαν το τέλος του ραμαζανιού στα σπίτια τους, κάνοντας μια πολύχρωμη παρέλαση στους δρόμους πέντε πόλεων στην Ανατολική Επαρχία και συγκεκριμένα στις πόλεις (Χομπάρ, Νταμάμ, Νταχράν, Κατίφ και Σιχάτ, φτάνοντας σε πάνω από 20.000 σπίτια και 100.000 κατοίκους.

Το Eid, μια πολύ ξεχωριστή στιγμή για τους μουσουλμάνους που συνήθως γιορτάζεται με συγκεντρώσεις της οικογένειας και φίλων, καθώς και προσευχές και πράξεις φιλανθρωπίας.

Ωστόσο ο κορωνοϊός διέκοψε τις παραδοσιακές γιορτές.

Φέτος, η ομάδα του Ithra - θυγατρικής της Saudi Aramco - αποφάσισε να μεταφέρει το ετήσιο μουσουλμανικό φεστιβάλ στους ανθρώπους, διοργανώνοντας μια εορταστική παρέλαση που οι οικογένειες μπορούσαν να απολαύσουν μαζί, αλλά από την ασφάλεια των σπιτιών τους.

Η παρέλαση περιλάμβανε πολύχρωμα βαγόνια με μπάντες, μουσικούς και ερμηνευτές, που έπαιζαν και τραγουδούσαν παραδοσιακά αραβικά τραγούδια και χορούς. Για τέσσερις νύχτες οι δρόμοι 32 περιοχών, γέμισαν από τους ήχους και τις εικόνες της Σαουδικής κουλτούρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ