ΚΟΣΜΟΣ

#EUmemes: Μία διαδικτυακή σειρά που μιλά τη γλώσσα των νέων Ευρωπαίων

#EUmemes: Μία διαδικτυακή σειρά που μιλά τη γλώσσα των νέων Ευρωπαίων

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα παρουσιάζει τα #EUmemes, μία εναλλακτική και πρωτότυπή σειρά στο Youtube για τις πολιτικές και τα προγράμματα της ΕΕ που μιλάει στη γλώσσα των νέων Ευρωπαίων πολιτών.

Σε αυτό το επεισόδιο το θέμα είναι:

  • Εκσυγχρονισμός κανόνων πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Η ελευθερία της έκφρασης είναι θεμελιώδες δικαίωμα στην ΕΕ.
  • Καλύτερες επιλογές & πρόσβαση σε online περιεχόμενο και εκτός συνόρων.
  • Βελτιωμένοι κανόνες προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας για την έρευνα, την εκπαίδευση, την πολιτιστική κληρονομιά.
  • Μια πιο εύρυθμη αγορά πνευματικών δικαιωμάτων.

Αυτή είναι η ΕΕ!

Η μετάβαση της Ευρώπης στην ψηφιακή εποχή αποτελεί έναν από τους πρωταρχικούς στόχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Μέσα από μία σειρά δράσεων και νομοθετικών πρωτοβουλιών η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προχώρησε στον εκσυγχρονισμό των κανόνων πνευματικής ιδιοκτησίας, ώστε να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των Ευρωπαίων πολιτών.

7 εκατομμύρια θέσεις εργασίας – το 3% της συνολικής απασχόλησης στην ΕΕ – σχετίζονται άμεσα με τα πνευματικά δικαιώματα. Μέσα από την Στρατηγική για την Ψηφιακή Ενιαία Αγορά και τη νέα Οδηγία για τα Πνευματικά Δικαιώματα που υιοθετήθηκε το 2019, η ΕΕ διασφαλίζει ότι συγγραφείς, συνθέτες, καλλιτέχνες, κινηματογραφιστές και άλλοι δημιουργοί λαμβάνουν αναγνώριση, αμοιβή και προστασία για τα έργα τους. Παράλληλα, επιβραβεύει τη δημιουργικότητα και ενθαρρύνει τις επενδύσεις στον δημιουργικό τομέα εξασφαλίζοντας ότι οι καταναλωτές και οι δημιουργοί στην Ευρώπη μπορούν να αξιοποιήσουν στο έπακρο τον ψηφιακό κόσμο.

H μεταρρύθμιση των πνευματικών δικαιωμάτων κάνει πιο εύκολη την ζωή όλων των Ευρωπαίων πολιτών: καταναλωτών και δημιουργών! Η μεταρρύθμιση διευκολύνει τους τηλεοπτικούς σταθμούς να προσφέρουν περισσότερες σειρές και ταινίες στο διαδίκτυο και από χώρα σε χώρα, επιτρέπει σε μουσεία και βιβλιοθήκες να ψηφιοποιήσουν τις συλλογές τους και τις ανοίξουν στον ευρύ κοινό, προσφέρει διαφάνεια στις αμοιβές των δημιουργών για τη χρήση των έργων τους εντός και εκτός διαδικτύου, ενώ ταυτόχρονα δίνει μεγαλύτερη πρόσβαση σε άτομα με οπτικές δυσκολίες και άλλες αναπηρίες.

Μπορείτε να δείτε όλα τα επεισόδια εδώ.