ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ερντογάν ακυρώνει το lockdown του Σαββατοκύριακου μετά τις αντιδράσεις

Ο Ερντογάν ακυρώνει το lockdown του Σαββατοκύριακου μετά τις αντιδράσεις
Can Erok/DHA via AP

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Παρασκευή ότι αποφάσισε να ακυρώσει το lockdown του Σαββατοκύριακου που ανακοινώθηκε αργά την Πέμπτη μετά από αντιδράσεις, προειδοποιώντας ωστόσο για αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων.

Την Πέμπτη, το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι οι πολίτες θα πρέπει να μείνουν στο σπίτι σε 15 πόλεις για να αποτραπεί η εξάπλωση του ιού, αναφέρει η εφημερίδα Yeni Safak.

Σε μια σειρά από tweets, ο Ερντογάν δήλωσε την Παρασκευή ότι η κυβέρνηση αναγκάστηκε να λάβει την απόφαση για το lockdown του Σαββατοκύριακου μετά την αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων από περίπου 700 σε σχεδόν 1.000.

«Ωστόσο, οι αντιδράσεις που λάβαμε από τους πολίτες μας ώθησαν να επανεκτιμήσουμε την απόφαση» και το lockdown ανακαλείται τώρα, είπε, προτρέποντας τους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και υγιεινής.



Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Τουρκία ξεπέρασαν τις 167.000 το τελευταίο 28ωρο. Καθώς 988 νέα κρούσματα προστέθηκαν την τελευταία ημέρα, οι ασθενείς φτάνουν πλέον τους 167.410.

Παράλληλα, με τους 21 νεκρούς του τελευταίου 24ωρου, το σύνολο των νεκρών στη χώρα από την αρχή της πανδημίας έφτασε στους 4.630.

Οι ασθενείς σε ΜΕΘ είναι, πλέον, 602, ενώ αυτοί που χρειάζονται αναπνευστική υποστήριξη είναι 265. Από την άλλη, άλλοι 926 ανέρρωσαν το τελευταίο 24ωρο, με το σύνολό τους να ανέρχεται σε 131.778.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ