ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τους 400.000 οι νεκροί - 7 εκατ. τα κρούσματα

Κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τους 400.000 οι νεκροί - 7 εκατ. τα κρούσματα

To ψυχολογικό όριο των 400.000 υπερβαίνει πλέον ο αριθμός των θυμάτων από την πανδημία του κορωνοϊού, σύμφωνα με την επίσημη καταμέτριση του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς

Πιο συγκεκριμένα, με βάση τα τελευταία διαθέσιμα δεδομένα, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 400.225 σ’ όλο τον κόσμο.

Οι περισσότεροι θάνατοι καταγράφονται στις ΗΠΑ (109.802). Ακολουθούν το Ηνωμένο Βασίλειο (πάνω από 40.000) και η Βραζιλία (σχεδόν 36.000).

Οι ΗΠΑ είναι σε απόλυτους αριθμούς η χώρα που έχει υποστεί μακράν το πιο βαρύ πλήγμα στον πλανήτη από την πανδημία του κορωνοϊού, τόσο ως προς τον αριθμό των θυμάτων, όσο και ως προς τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί. Πάντως κατ’ αναλογία με τον πληθυσμό, αρκετές ευρωπαϊκές χώρες - όπως η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία -έχουν υψηλότερους δείκτες θανάτους ανά κατοίκους από ό,τι οι ΗΠΑ.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων διαμορφώνεται σε 7.004.931.

Τα περισσότερα εντοπίζονται στις ΗΠΑ (σχεδόν 2 εκατομμύρια), ενώ ακολουθούν η Βραζιλία, η Ρωσία, η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Με την ασιατική και την ευρωπαϊκή ήπειρο να βρίσκονται σε φάση ύφεσης, το νέο επίκεντρο της πανδημίας εντοπίζεται πλέον στην Λατινική Αμερική, η οποία έχει καταγράψει σχεδόν 1,2 εκατομμύρια κρούσματα και περισσότερους από 60.00 θανάτους, με τις Αρχές να θεωρούν ότι ο πραγματικός αριθμός των νεκρών είναι πολύ μεγαλύτερος.

Την ίδια ώρα οι υγειονομικές αρχές προειδοποιούν ότι οι μαζικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας με αφορμή τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ μπορούν να προκαλέσουν νέα έξαρση των κρουσμάτων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ