ΚΟΣΜΟΣ

Αίγυπτος: Ο ISIS εκτέλεσε «κατασκόπους του στρατού»

Αίγυπτος: Ο ISIS εκτέλεσε «κατασκόπους του στρατού»
Huseyin Nasir/Anadolu Agency/Getty Images/Ideal Images

Η πτέρυγα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην Αίγυπτο έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες που δείχνουν την εκτέλεση δύο ανδρών τους οποίους παρουσιάζει ως "κατασκόπους" του στρατού, ο οποίος πολεμά στη χερσόνησο του Σινά εξέγερση των τζιχαντιστών.

Η σειρά των φωτογραφιών που ανταρτήθηκε χθες βράδυ στο Twitter δείχνει τους αποκεφαλισμούς δύο ανδρών που φορούσαν πολιτικά και παρουσιάζει τον πρώτο ως "κατάσκοπο των υπηρεσιών πληροφοριών του στρατού" και τον δεύτερο ως "κατάσκοπο του στρατού".

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου, η ειδική αμερικανική ιστοσελίδα Site που παρακολουθεί τις ιστοσελίδες ισλαμιστών επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα των φωτογραφιών.

Μετά την αποπομπή του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι από τον στρατό το 2013, ο στρατός και η αστυνομία αποτελούν πολύ συχνά στόχο επιθέσεων τζιχαντιστών, κυρίως στο βόρειο Σινά, προπύργιο των αιγυπτίων τζιχαντιστών.

Οι τζιχαντιστές που έχουν προσχωρήσει στο ΙΚ έχουν επανειλημμένα αναρτήσει βίντεο που δείχνουν την εκτέλεση δια πυροβολισμού ή αποκεφαλισμού "κατασκόπων" που κατηγορούνται για συνεργασία με τον ισραηλινό ή τον αιγυπτιακό στρατό.

Σύμφωνα με τις Αρχές, εκατοντάδες αστυνομικοί και στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από το 2003 στις επιθέσεις τζιχαντιστών, κυρίως στην επαρχία του Βόρειου Σινά.

Το αιγυπτιακό παρακλάδι του ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη για τη συντριβή αεροσκάφους στο οποίο επέβαιναν ρώσοι τουρίστες στις 31 Οκτωβρίου στη χερσόνησο του Σινά που στοίχισε τη ζωή των 224 επιβαινόντων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ