ΚΟΣΜΟΣ

Πολεμικά αεροσκάφη των ΗΠΑ έπληξαν στρατόπεδο του ISIS

Πολεμικά αεροσκάφη των ΗΠΑ έπληξαν στρατόπεδο του ISIS
REUTERS / GORAN TOMASEVIC

Αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη έπληξαν στρατόπεδο του Ισλαμικού Κράτους στη Λιβύη, σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης των New York Times που επικαλείται μη κατονομαζόμενο αξιωματούχο δυτικής χώρας, όπως μεταδίδει το Reuters.

Σύμφωνα με τον δυτικό αξιωματούχο, η επιδρομή πραγματοποιήθηκε από αμερικανικά αεροσκάφη εναντίον στρατοπέδου του Ισλαμικού Κράτους, όπου βρισκόταν Τυνήσιος, υψηλόβαθμο στέλεχος της τζιχαντιστικής οργάνωσης που συνδέεται με δύο αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τυνησία, στο Μουσείο του Μπαρντό στην Τύνιδα και στη Σους.

Ο δυτικός αξιωματούχος κάνει λόγο για 30 νεκρούς, μέλη του ΙΚ, κατά την επιδρομή, ανάμεσά τους πολλοί τυνήσιοι τζιχαντιστές.

Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε ότι περισσότεροι από 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια επιδρομής πολεμικού αεροσκάφους που δεν αναγνωρίσθηκε κοντά στην Τρίπολη της Λιβύης, σε οίκημα στο οποίο είχαν συγκεντρωθεί άτομα που φέρονται ως μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Η πληροφορία προέρχεται από αξιωματούχο της λιβυκής πρωτεύουσας.

Το οίκημα που έγινε στόχος της επιδρομής τα ξημερώματα στην πόλη Σαμπράτα, σε απόσταση 70 χλμ. δυτικά της Τρίπολης, καταστράφηκε ολοσχερώς, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων τοπικός αξιωματούχος, ο Χουσέιν αλ-Νταουάντι, κάνοντας λόγο για περισσότερους των 40 νεκρούς, στην πλειοψηφία τους Τυνήσιους και πιθανότατα μέλη του Ισλαμικού Κράτους.

Η πόλη Σαμπράτα τελεί υπό τον έλεγχο των πολιτοφυλακών της Fajar Libya (Αυγή της Λιβύης).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ