ΚΟΣΜΟΣ

Προκαλεί ξανά ο Ντόναλντ Τραμπ σε ομιλία του

Προκαλεί ξανά ο Ντόναλντ Τραμπ σε ομιλία του
REUTERS/Jonathan Ernst

Ο Ντόναλντ Τραμπ, μιλώντας για την ανάγκη λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση της απειλής της τρομοκρατίας, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στο Βόρειο Τσάρλεστον, της Νότιας Καρολίνας, την Παρασκευή, αφηγήθηκε μια ιστορία του Στρατηγού Τζον Πέρσινγκ, που σκότωσε 49 μουσουλμάνους με σφαίρες που είχε προηγουμένως βουτήξει σε αίμα γουρουνιών.

Η ιστορία δεν είναι αληθινή και δεν αποδεικνύεται ιστορικά ένας τέτοιος ισχυρισμός, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τον Ντόναλντ Τραμπ από το να μοιραστεί αυτή την ιστορία, ως αληθινή, προσθέτοντας πως οι ΗΠΑ πρέπει να σκληρύνουν την στάση τους απέναντι στην τρομοκρατία.

«..Τότε είχαν προβλήματα με την τρομοκρατία, όπως τώρα εμείς. Ο Στρατηγός Πέρσινγκ έπιασε 50 τρομοκράτες που είχαν κάνει τεράστια ζημιά και βούτηξε 50 σφαίρες στο αίμα γουρουνιών και μετά τους έστησε στη σειρά και σκότωσε τους 49. Στον πεντηκοστό είπε, "πήγαινε πίσω στους ανθρώπους σου και πες τους τι συνέβη". Μετά από αυτό για 25 χρόνια δεν ξαναεμφανίστηκε το πρόβλημα».

Ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε: «Ας αρχίσουμε να γινόμαστε σκληροί. Κι ας αρχίσουμε να είμαστε σε εγρήγορση και να χρησιμοποιούμε τα κεφάλια μας, αλλιώς δεν θα έχουμε πια χώρα, αγαπητοί μου.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ