ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Σε διαθεσιμότητα αστυνομικός που τραυμάτισε μαύρο συλληφθέντα με κεφαλοκλείδωμα

ΗΠΑ: Σε διαθεσιμότητα αστυνομικός που τραυμάτισε μαύρο συλληφθέντα με κεφαλοκλείδωμα
Screen Grab/Twitter

Ένας αστυνομικός στη Νέα Υόρκη τέθηκε σε διαθεσιμότητα χθες Κυριακή αφού αναρτήθηκε βίντεο στο Διαδίκτυο στο οποίο φαίνεται να κάνει κεφαλοκλείδωμα σε έναν μαύρο που βρίσκεται υπό αστυνομική κατοχή.

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης έχει απαγορεύσει αυτή την πρακτική από το 1993, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ. Όμως ο θάνατος από ασφυξία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ κατά τη σύλληψή του από έναν λευκό αστυνομικό στη Μινεάπολις έφερε στο προσκήνιο ξανά τις πρακτικές που χρησιμοποιεί η αστυνομία.

«Έπειτα από μια γρήγορη έρευνα από το Γραφείο Εσωτερικών Υποθέσεων ο αστυνομικός που εμπλέκεται σε αυτό το ανησυχητικό περιστατικό στο Κουίνς, όπου φαίνεται να χρησιμοποίησε κεφαλοκλείδωμα, τέθηκε σε διαθεσιμότητα», ανακοίνωσε ο επιθεωρητής της αστυνομίας της Νέας Υόρκης Ντέρμοτ Σι στο Twitter.

«Ενώ συνεχίζεται πλήρης έρευνα, δεν είχα καμία αμφιβολία ότι ήταν απαραίτητη η λήψη άμεσης δράσης», πρόσθεσε.

Το βίντεο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο δείχνει πολλούς αστυνομικούς να προσπαθούν να ακινητοποιήσουν έναν άνδρα που βρίσκεται στο έδαφος με το στομάχι. Ένας από τους αστυνομικούς φαίνεται να έχει το χέρι του γύρω από τον λαιμό του.

Ο άνδρας διακομίστηκε στο νοσοκομείο αργά χθες Κυριακή, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ