ΚΟΣΜΟΣ

Ζεεχόφερ κατά δημοσιογράφου για άρθρο σε σατιρική στήλη της «Tageszeitung»

Ζεεχόφερ κατά δημοσιογράφου για άρθρο σε σατιρική στήλη της «Tageszeitung»
Φωτογραφία αρχείου - Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Χορστ Ζεεχόφερ Bernd von Jutrczenka/dpa via AP

Να προσφύγει στη δικαιοσύνη εναντίον δημοσιογράφου που έγραψε ότι όλοι οι αστυνομικοί είναι «ακατάλληλοι» και ότι πρέπει καλύτερα να εργαστούν σε χώρο υγειονομικής ταφής απορριμμάτων, σκοπεύει ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Χορστ Ζεεχόφερ.

Η Χενγκαμέ Γιαγκχουμπιφαράχ έγραψε στην σατιρική της στήλη στην εφημερίδα «Tageszeitung» ότι η αστυνομία πρέπει να καταργηθεί, καθώς όλοι οι αστυνομικοί είναι «ακατάλληλοι για εργασία». Αναφερόμενη μάλιστα στις πιθανές «επιλογές σταδιοδρομίας» τους, η αρθρογράφος κατέληγε στο συμπέρασμα ότι θα πρέπει να εργαστούν στην επεξεργασία απορριμμάτων.

Ο κ. Ζεεχόφερ χαρακτήρισε το άρθρο «απερίγραπτο» και πρόσθεσε ότι «η απελευθέρωση των λέξεων οδηγεί και σε απελευθέρωση των πράξεων και σε πράξεις ακραίας βίας, όπως αυτές που είδαμε στην Στουτγάρδη», αναφερόμενος στους βανδαλισμούς και τις επιθέσεις εναντίον αστυνομικών που συνέβησαν το περασμένο Σάββατο στη Βάδη - Βυρτεμβέργη.

Μήνυση εναντίον της δημοσιογράφου έχουν καταθέσει ήδη τα συνδικάτα των εργαζόμενων στην αστυνομία, τα οποία υπέβαλαν και επίσημη διαμαρτυρία στο Γερμανικό Συμβούλιο Τύπου.

«Το θέμα της μήνυσης δεν έχει ακόμη αποφασιστεί», δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Μπγερν Γκρουνεβέλντερ, ενώ ο ίδιος ο κ. Ζεεχόφερ, από την Στουτγάρδη όπου μετέβη εκτάκτως προκειμένου να ενημερωθεί για το ζήτημα των βανδαλισμών, τόνισε ότι σκοπεύει να προχωρήσει στη μήνυση, αλλά τις τελικές αποφάσεις του θα τις λάβει αργότερα απόψε.

Για το θέμα, ο υπουργός Εσωτερικών θα συζητήσει και με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, δήλωσε ο εκπρόσωπός της, Στέφεν Ζάιμπερτ.

Η αρχισυντάκτρια της εφημερίδας Μπάρμπαρα Γιουνγκ έκανε πάντως λόγο για «ντροπιαστική επίθεση εναντίον της ελευθερίας του Τύπου», ενώ κριτική προκάλεσαν οι δηλώσεις του κ. Ζεεχόφερ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ