ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Ιταλία: Σαράντα εννέα κρούσματα σε κωμόπολη - Σε απομόνωση η περιοχή

Κορωνοϊός - Ιταλία: Σαράντα εννέα κρούσματα σε κωμόπολη - Σε απομόνωση η περιοχή
Mauro Scrobogna/LaPresse via AP

Σαράντα εννέα κρούσματα κορωνοϊού έχουν διαγνωσθεί στην κωμόπολη Μοντραγκόνε, βόρεια της Νάπολης. Πρόκειται, κυρίως, για Βούλγαρους πολίτες οι οποίοι ζουν σε τέσσερα κοντινά κτηριακά συγκροτήματα και εργάζονται στον γεωργικό τομέα.

Η περιοχή τέθηκε σε απομόνωση, αλλά σήμερα ένας αριθμός των ανθρώπων αυτών που έχουν μπει σε καραντίνα προσπάθησε να απομακρυνθεί, και τελικά επέστρεψε μόνο έπειτα από μακρά διαπραγμάτευση με την τοπική αστυνομία.

Η Ιταλίδα υπουργός Εσωτερικών Λουτσιάνα Λαμορτζέζε έπειτα από συνεννόηση και με την περιφέρεια της Καμπανίας, ανακοίνωσε ότι θα σταλούν άμεσα στην περιοχή περίπου εκατό στρατιώτες, προκειμένου να τηρηθούν τα μέτρα κατά της διασποράς του ιού χωρίς προβλήματα στην «κόκκινη ζώνη».

Δεκαεννέα από τους πολίτες που βρέθηκαν θετικοί στον ιό έχουν μεταφερθεί σε ειδική νοσοκομειακή μονάδα στην περιοχή Μανταλόνι ενώ, σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, αναμένεται να εισαχθούν στο νοσοκομείο και οι υπόλοιποι.

Όπως γράφει όμως ο ιταλικός Τύπος, κάποιοι από τους αλλοδαπούς που μολύνθηκαν με κορωνοϊό, φέρεται να έχουν φύγει από το Μοντραγκόνε και δεν είναι εύκολο να μπορέσουν να εντοπισθούν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ