ΚΟΣΜΟΣ

Κύπρος: Δολοφονήθηκε 29χρονος φρουρός ασφαλείας - Ήταν αυτόπτης μάρτυρας τετραπλής δολοφονίας

Κύπρος: Δολοφονήθηκε 29χρονος φρουρός ασφαλείας - Ήταν αυτόπτης μάρτυρας τετραπλής δολοφονίας
Screengrab/Sigmalive

Νεκρός από πυρά αγνώστων έπεσε το βράδυ της Πέμπτης ένας 29χρονος ιδιωτικός φρουρός ασφαλείας στη Λάρνακα.

Συγκεκριμένα, το θύμα ήταν αυτόπτης μάρτυρας τετραπλής δολοφονίας που σημειώθηκε τον Ιούνιο του 2016 στην Αγία Νάπα.

Ο 29χρονος τραυματίστηκε θανάσιμα λίγο μετά τις 23:00 χθες, όταν και η αστυνομία έλαβε την πληροφορία για πυροβολισμούς και τραυματία στην Ορμήδεια.

Στη σκηνή μετέβησαν άμεσα οι Αρχές και από εξετάσεις που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι γύρω στις 22:55 τραυματίστηκε από πυροβόλο όπλο ο ιδιωτικός φρουρός ασφαλείας, ο οποίος βρισκόταν στη βεράντα της πατρικής του οικίας, σύμφωνα με το δημοσίευμα του sigmalive.com.

Ο φρουρός ασφαλείας υπέκυψε στα τραύματά του στο σημείο.

Σε δηλώσεις του το βράδυ του συμβάντος, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, ο αστυνομικός διευθυντής Αμμοχώστου, Γιώργος Οικονόμου, ανέφερε ότι «γύρω στις 23:00 το βράδυ διαπράχθηκε φόνος σε χωριό της επαρχίας Λάρνακας, Ελληνοκύπριου ηλικίας 29 ετών. Το θύμα είναι άτομο που έχει απασχολήσει την αστυνομία για διάφορες υποθέσεις ενώ οι εξετάσεις βρίσκονται ακόμα στο αρχικό στάδιο».

«Το περιστατικό έτυχε να συμβεί σήμερα»

Σε ερώτηση κατά πόσο η αστυνομία ανέμενε ένα χτύπημα εναντίον του συγκεκριμένου ατόμου -το οποίο είχε τραυματιστεί κατά τη διάρκεια του τετραπλού φόνου που διαπράχθηκε στις 23 Ιουνίου 2016 στην Αγία Νάπα- ο κ. Οικονόμου απάντησε δεν «μπορούμε να πούμε ότι περιμέναμε χτύπημα ή ότι το συγκεκριμένο συμβάν συνδέεται με οτιδήποτε άλλο. Απλά το περιστατικό έτυχε να συμβεί, σήμερα 25 Ιουνίου».

Ερωτηθείς κατά πόσο το θύμα δέχθηκε πυροβολισμούς απάντησε ότι «δέχθηκε πυροβολισμούς, τον αριθμό των οποίων δεν γνωρίζουμε ακόμα. Το πτώμα θα εξεταστεί τόσο στη σκηνή από ιατροδικαστές όσο και στο νεκροτομείο».

Κληθείς να αναφέρει κατά πόσο το θύμα είχε δεχθεί απειλές το τελευταίο διάστημα, ο κ. Οικονόμου είπε πως «ούτε αυτό είναι στο παρόν στάδιο, εις γνώση της αστυνομίας».

Τέλος, για το ενδεχόμενο το θύμα να παρακολουθείτο προτού διαπραχθεί το έγκλημα, ο αστυνομικός διευθυντής Αμμοχώστου απάντησε ότι «αυτό είναι μέρος της διερεύνησης. Τα μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου λαμβάνουν καταθέσεις και αυτό θα διαφανεί στην πορεία των ερευνών».

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ