ΚΟΣΜΟΣ

Ζάιμπερτ: «Βαθιά ντροπιαστικές» οι συγκεντρώσεις κατά των προσφύγων

Ζάιμπερτ: «Βαθιά ντροπιαστικές» οι συγκεντρώσεις κατά των προσφύγων

Η γερμανική κυβέρνηση καταδίκασε σήμερα τις διαδηλώσεις κατά των προσφύγων που πραγματοποιήθηκαν στην ανατολική Γερμανία, χαρακτηρίζοντας μάλιστα αυτές τις συγκεντρώσεις, όπου οι διαδηλωτές εμπόδισαν πρόσφυγες να αποβιβαστούν από λεωφορείο για να μεταβούν σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων, «βαθιά ντροπιαστικές».

«Πόσο σκληρός, πόσο δειλός πρέπει να είναι κάποιος ώστε να σταθεί μπροστά από ένα λεωφορείο με πρόσφυγες για να βρίσει και να απειλήσει ώστε να προκαλέσει φόβο στους ανθρώπους που βρίσκονται μέσα, μεταξύ αυτών πολλές γυναίκες και παιδιά,» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, στην τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Δύο βίντεο, που δημοσιεύτηκαν κατόπιν στο διαδίκτυο, τραβήχτηκαν την Πέμπτη το βράδυ στο Κλάουζνιτς (Claußnitz), χωριό σε απόσταση πενήντα χιλιομέτρων νοτίως της Δρέσδης.

Στα πλάνα διακρίνεται ένας αστυνομικός να αρπάζει έναν έφηβο από το λαιμό για να τον αναγκάσει να αποβιβαστεί από το λεωφορείο, στο οποίο υπάρχει η φωτεινή επιγραφή Reisegenuss («Ευχαρίστηση να ταξιδεύουμε»). Την ίδια στιγμή έξω αντηχούν οι κραυγέςπερίπου εκατό διαδηλωτών που φωνάζουν στους πρόσφυγες να επιστρέψουν στη χώρα τους.

Οι διαδηλωτές, που είχαν προηγουμένως επιχειρήσει να κλείσουν τη δίοδο στο λεωφορείο, φώναζαν το σύνθημα «εμείς είμαστε ο λαός» («Wir sind das Volk!»), που αντηχούσε στις διαδηλώσεις κατά του κομμουνιστικού καθεστώτος στην πρώην Ανατολική Γερμανία και χρησιμοποιούν σήμερα οι υποστηρικτές του αντιμεταναστευτικού κινήματος Pegida.

Πανηγυρισμοί και χειροκροτήματα για πυρκαγιά σε προσφυγικό κατάλυμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ