ΚΟΣΜΟΣ

Θετική στον κορωνοϊό η σύντροφος του Ντόναλντ Τραμπ τζούνιορ

Θετική στον κορωνοϊό η σύντροφος του Ντόναλντ Τραμπ τζούνιορ
AP Photo

Στο στενό περιβάλλον του Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται πως έχει εισβάλει ο κορωνοϊός, μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης ότι η Κίμπερλι Γκιλφόιλ, υψηλόβαθμο στέλεχος της προεκλογικής εκστρατείας και σύντροφος του Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ βρέθηκε θετική στον ιό.

Η Γκιλφόιλ διαγνώστηκε θετική στη Νότια Ντακότα πριν παρευρεθεί στην εκδήλωση στο όρος Ράσμορ, σύμφωνα με τον Σέρτζιο Γκορ, στέλεχος στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ. Ο ίδιος ο Τραμπ Τζούνιορ ήταν αρνητικός, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Αφότου βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό, η Κίμπερλι απομονώθηκε αμέσως για να περιορίσει οποιαδήποτε έκθεση. Τα πάει καλά και θα επανεξεταστεί για να βεβαιωθεί πως η διάγνωση είναι σωστή, δεδομένου ότι είναι ασυμπτωματική, αλλά ως προφύλαξη θα ακυρώσει όλες τις εμφανίσεις της στα επερχόμενα γεγονότα. Ο Ντόναλντ Τραμπ τζούνιορ εξετάστηκε και βρέθηκε αρνητικός, αλλά ως προφύλαξη βρίσκεται επίσης σε αυτοαπομόνωση και ακύρωσε όλες τις δημόσιες εμφανίσεις του», είπε το στέλεχος.

Η πρώην παρουσιάστρια του Fox News δεν είχε πρόσφατη επαφή με τον Πρόεδρο, αλλά βρισκόταν στην Τάλσα της Οκλαχόμα και ήταν στα παρασκήνια για την προεκλογική του εκστρατεία, αλλά και στην εκδήλωση στο Φοίνιξ.

Τις τελευταίες ημέρες συγχρωτίστηκε ωστόσο με «πολλούς δωρητές της καμπάνιας» για την προεκλογική εκστρατεία του Ρεπουμπλικανού προέδρου, γεγονός που προκαλεί ανησυχία για μολυσματική μετάδοση.

Σύμφωνα με το CNNi κανείς δεν την είδε να φοράει μάσκα κατά τις πρόσφατες εκδηλώσεις στις οποίες παρευρέθηκε.

Δεν είναι το πρώτο πρόσωπο στο στενό περιβάλλον του Ντόναλντ Τραμπ που εντοπίζεται θετική στον κορωνοϊό. Τον περασμένο Μάιο μέλος του πολεμικού ναυτικού, ο οποίος εργάζεται για λογαριασμό του βρέθηκε επίσης θετικός. Επίσης, οκτώ μέλη της στενής ομάδας του προέδρου που πήγαν μαζί του στην Τάλσα, διαγνώστηκαν με κορωνοϊό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ