ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Αύξηση - ρεκόρ των κρουσμάτων Covid 19 στη Φλόριντα

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Αύξηση - ρεκόρ των κρουσμάτων Covid 19 στη Φλόριντα
AP Photo / Wilfredo Lee

Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί οι υγειονομικές αρχές στη Φλόριντα των ΗΠΑ, όπου καταγράφηκε αύξηση ρεκόρ στα ημερήσια νέα κρούσματα κορωνοϊού.

Ειδικότερα, το Σάββατο ανακοινώθηκαν 11.458 νέα κρούσματα, αριθμός που αποτελεί αύξηση - ρεκόρ. Αυτή ήταν η δεύτερη φορά μέσα σε τρεις ημέρες που ο αριθμός των νέων κρουσμάτων υπερβαίνει τα 10.000.

Η Φλόριντα αντιμετωπίζει μια «έκρηξη» της νόσου Covid 19 μεταξύ των νέων, οι οποίοι, λόγω της «χαλάρωσης» των μέτρων που έγινε από τις αρχές Ιουνίου, επέστρεψαν στις παραλίες και στη νυχτερινή ζωή.

Την ίδια στιγμή, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κατέγραψε το Σάββατο ημερήσια αύξηση -ρεκόρ των κρουσμάτων της επιδημίας του κορωνοϊού κατά 212.326.

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις προέρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Βραζιλία και την Ινδία, σύμφωνα με τον ημερήσιο απολογισμό του ΠΟΥ.

Το προηγούμενο ημερήσιας αύξησης κρουσμάτων είχε καταγραφεί στις 28 Ιουνίου (+189.077).

Ο αριθμός των θανάτων παρέμεινε σχετικά σταθερός στους 5.000 περίπου.

Σύμφωνα με έναν απολογισμό του Reuters, ο αριθμός των κρουσμάτων παγκοσμίως ξεπέρασε την Παρασκευή τα 11 εκατομμύρια, ξεπερνώντας άλλο ένα όριο στην εξάπλωση της επιδημίας, που έχει σκοτώσει περισσότερο από μισό εκατομμύριο ανθρώπους μέσα σε επτά μήνες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ