ΚΟΣΜΟΣ

«Μεθυσμένοι και κοινωνικές αποστάσεις δεν πάνε μαζί»: Ένας Βρετανός αστυνομικός διηγείται

«Μεθυσμένοι και κοινωνικές αποστάσεις δεν πάνε μαζί»: Ένας Βρετανός αστυνομικός διηγείται
AP Photo/Jon Super

«Οι άνθρωποι υπό την επήρεια μέθης δεν μπορούν να τηρήσουν σωστά τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης». Αυτό ήταν το σχόλιο μέσω Twitter ενός Βρετανού αστυνομικού, μετά το πέρας της βραδινής του βάρδιας το περασμένο Σάββατο, πρώτο βράδυ επανέναρξης της λειτουργίας παμπ και εστιατορίων

«Ένα αναμενόμενα πολυάσχολο βράδυ που επιβεβαίωσε αυτό που ήδη ξέραμε, αλκοόλ και κοινωνική απόσταση δεν αποτελούν καλό συνδυασμό», τουίταρε ο Τζον Άπτερ, επικεφαλής της Ομοσπονδίας αστυνομικών, μία αστυνομική ένωση για την Αγγλία και την Ουαλία.

Ο Άπτερ, ο οποίος το βράδυ του Σαββάτου είχε υπηρεσία στη νότια αγγλική πόλη του Σαουθάμπτον είπε ότι ο ίδιος και οι συνάδελφοί του είχαν να αντιμετωπίσουν «χαρούμενους μεθυσμένους, θυμωμένους μεθυσμένους, καβγάδες» και αντικοινωνική συμπεριφορά. «Αυτό που ήταν ξεκάθαρο είναι ότι οι μεθυσμένοι άνθρωποι δεν μπορούν να κρατούν κοινωνικές αποστάσεις», λέει.

Σε ανάρτησή της στο Twitter, η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να είναι «υπεύθυνοι, να παραμείνουν ασφαλείς και να τηρούν τις κοινωνικές αποστάσεις και τις άλλες οδηγίες που έχουν τεθεί σε εφαρμογή» για το άνοιγμα των μπαρ και των παμπ.

Ωστόσο φωτογραφίες από το βράδυ του Σαββάτου από την περιοχή του Σόχο στο Λονδίνο, μια περιοχή γνωστή για τις επιλογές της στη διασκέδαση, δείχνουν δρόμους κατάμεστους από κόσμο.

Πέντε παμπ στην περιοχή Νότινχαμσάιρ αναγκάστηκαν μάλιστα να κλείσουν νωρίτερα, λόγω αντι-κοινωνικής συμπεριφοράς, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις συλλήψεις μετά από αναφορές για ένα σπασμένο παράθυρο και μικροεπίθεση.

Παρόλα αυτά, ο επιθεωρητής Κρεγκ Μπέρι ευχαρίστησε «την πλειοψηφία του κοινού που έδρασε υπεύθυνα το Σάββατο».
Το αστυνομικό τμήμα του Ντέβον, στη νοτιοδυτική Αγγλία δήλωσε ότι το Σάββατο το βράδυ έλαβε περισσότερες από 1.000 κλήσεις, με τις περισσότερες να αναφέρονται σε «επεισόδια λόγω μέθης».

Αλλά και στο Έσεξ έγιναν τέσσερις συλλήψεις.

Μιλώντας στο Sky News ο υπουργός Υγείας της χώρας Ματ Χάνκοκ δήλωσε γενικά ικανοποιημένος από τη συμπεριφορά των Βρετανών το βράδυ του Σαββάτου.

Σημειώνεται ότι την περασμένη Τρίτη νέοι περιορισμοί επιβλήθηκαν στο Λέστερ, μια πόλη στα Ανατολικά Μίντλαντς, μετά από μια αύξηση των περιπτώσεων κορωνοϊού. Ήταν η πρώτη στο Ηνωμένο Βασίλειο που τίθεται σε τοπικό lockdown.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ