ΚΟΣΜΟΣ

Κύπρος: Στο δικαστήριο οι γονείς για κακοποίηση βρέφους

Κύπρος: Στο δικαστήριο οι γονείς για κακοποίηση βρέφους
AP Photo/Petros Karadjias

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστήριου Λεμεσού αναμένεται να οδηγηθούν οι γονείς στην Κύπρο που κατηγορούνται για κακοποίηση του 19 μηνών βρέφους τους, για έκδοση διαταγμάτων κράτησής τους σε σχέση με αδικήματα που αφορούν βία στην οικογένεια και έκθεση παιδιού σε κίνδυνο.

Σύμφωνα με το offsite.com.cy, τα σημάδια κακοποίησης στο σώμα του παιδιού είχαν εντοπιστεί από λειτουργό του Γραφείου Ευημερίας, κατά την παρουσία της 24χρονης στην Αστυνομία, σε σχέση με άλλη υπόθεση για την οποία ήταν ύποπτη μαζί με τον 26χρονο σύζυγό της, ο οποίος ήδη είχε αφεθεί ελεύθερος με όρους.

Κλήθηκαν ιατροδικαστές, οι οποίοι διαπίστωσαν εκδορές, εκχυμώσεις και μώλωπες σε διάφορα μέρη του σώματος του παιδιού, αλλά και σημάδια παραμέλησής του, ενώ κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Μακάρειο Νοσοκομείο, στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με το sigmalive.com, από τον Φεβρουάριο ήταν ενήμερο το Γραφείο Ευημερίας και από καταγγελίες πολιτών, αλλά και από την γιαγιά του παιδιού, η οποία είχε αιτηθεί από το Γραφείο να αναλάβει την φροντίδα του.

Λειτουργός του Γραφείου, ωστόσο, φέρεται να της αρνήθηκε να προχωρήσει μια τέτοια διαδικασία, καθώς δήθεν δεν υπήρχαν καταγγελίες εις βάρος της μητέρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ