ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Αποδέχεται την συμφωνία ο Άσαντ

Συρία: Αποδέχεται την συμφωνία ο Άσαντ
Στρατιώτες και πολίτες στη Συρία Reuters/Stringer

Συμφώνησε στην κατάπαυση του πυρός το ακαθεστώς Άσαντ, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι από την παύση των «επιχειρήσεων μάχης» εξαιρούνται οι επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού κράτους, του μετώπου αλ Νούσρα ή άλλων ομάδων που συνδέονται με την αλ Κάιντα.

Η συριακή κυβέρνηση, αποδέχτηκε το σχέδιο ΗΠΑ-Ρωσίας και αποφάσισε να συνεργαστεί με τη Ρωσία προκειμένου να αποφασίσουν ποιες ομάδες και ποιες περιοχές θα περιληφθούν στο σχέδιο εκεχειρίας που θα τεθεί σε ισχύ το Σάββατο.

Σε ανακοίνωσή της η συριακή κυβέρνηση τόνισε τη σημασία να σφραγιστούν τα σύνορα και να σταματήσει η υποστήριξη από το εξωτερικό σε ένοπλες ομάδες, και "να εμποδιστούν αυτές οι οργανώσεις από το να ενισχύσουν τις ικανότητές τους ή να αλλάξουν τις θέσεις τους, προκειμένου να αποτραπεί ένα ενδεχόμενο ναυάγιο αυτής της συμφωνίας".

Η αποδοχή της παύσης των επιχειρήσεων μάχης, έγινε στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων στρατιωτικών προσπαθειών καταπολέμησης του Ισλαμικού Κράτους, αλλά και του Μετώπου αλ Νούσρα, αλλά και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων που συνδέονται με την Αλ Κάιντα.

Ωστόσο, όπως μεταδίδει το Reuters ο στρατός της Συρίας ξεκαθάρισε ότι διατηρεί το δικαίωμα να απαντήσει σε κάθε παραβίαση που θα συμβεί σε βάρος του συριακού λαού ή των ενόπλων δυνάμεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ