ΚΟΣΜΟΣ

Από το 2018 θα λειτουργεί γραμμή μετρό στο όνομα της βασίλισσας Ελισάβετ

Από το 2018 θα λειτουργεί γραμμή μετρό στο όνομα της βασίλισσας Ελισάβετ
Η βασίλισσα Ελισάβετ και ο Μάικ Μπράουν (Mike Brown), επίτροπος μεταφορών του δήμου του Λονδίνου, παρακολουθούν τα αποκαλυπτήρια της νέας ονομασίας της υπό κατασκευής υπόγειας σήραγγας που σήμερα λέγεται Crossrail. Όταν τεθεί σε λειτουργία η γραμμή τον Δεκέμβριο του 2018, θα μετονομαστεί σε «Βασίλισσα Ελισάβετ». Η φωτογραφία τραβήχτηκε στο εργοτάξιο της Bond Street στο κεντρικό Λονδίνο, την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016 REUTERS/Richard Pohle/Pool

H νέα γραμμή του μετρό του Λονδίνου, που θα διασχίζει τη βρετανική πρωτεύουσα από το ανατολικό στο δυτικό τμήμα της και θα ξεκινήσει να λειτουργεί το 2018 θα ονομαστεί «Γραμμή Ελισάβετ» προς τιμή της βασίλισσας του Ηνωμένου Βασιλείου που επισκέφθηκε σήμερα το εργοτάξιο, ανακοίνωσε ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον.

Η «γραμμή Ελισάβετ», ένα έργο ύψους 15 δισεκατομμυρίων λιρών που μέχρι πρότινος ονομαζόταν Crossrail, θα έχει μήκος 100 χιλιομέτρων έως το 2019 και θα συνδέει κυρίως την επιχειρηματική συνοικία του Λονδίνου, το Σίτι, με το αεροδρόμιο του Χίθροου.

Η βασίλισσα Ελισάβετ Β' κατέβηκε σήμερα σε βάθος 28 μέτρων στα έγκατα του σταθμού Μποντ Στριτ. Εκεί συναντήθηκε με εργάτες αυτού του τεράστιου εργοτάξιου, όπου οι εργασίες ξεκίνησαν το 2009, και έκανε τα αποκαλυπτήρια του λογότυπου της γραμμής, η οποία θα έχει χρώμα μωβ.

«Προσφέροντας μια ριζική αλλαγή στον τομέα των μετακινήσεων στην πρωτεύουσα, η γραμμή Ελισάβετ θα αποτίνει έναν αέναο φόρο τιμής στη μοναρχία μας» υπογράμμισε ο Μπόρις Τζόνσον.

Η γραμμή Ελισάβετ θα έχει 40 σταθμούς και θα συνδέει τις πόλεις Ρέντινγκ, στα δυτικά της πρωτεύουσας και Σένφιλντ στο ανατολικό τμήμα, περνώντας από το Χίθροου και το κέντρο της πόλης.

Στόχος είναι να χρησιμοποιείται από 200 εκατομμύρια επιβάτες τον χρόνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ