ΚΟΣΜΟΣ

Νικητής ο Τραμπ στην πολιτεία της Νεβάδα

Νικητής ο Τραμπ στην πολιτεία της Νεβάδα
Ο Ντόναλντ Τραμπ μαζί με τους γιους του Ντόναλντ Τζούνιορ και Έρικ REUTERS/Jim Young

Ο Ντόναλντ Τραμπ θριάμβευσε στις προκριματικές εκλογές της Τρίτης στη Νεβάδα, παγιώνοντας τη θέση του ως το φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις ΗΠΑ.

Ο Τραμπ με καταμετρημένο το 11,8% των ψήφων, προηγείται με 46,4% ενώ οι Ρούμπιο και Κρουζ δίνουν μάχη για την δεύτερη θέση με 23,5% και 20,3% αντίστοιχα.

Τώρα το ενδιαφέρον των Ρεπουμπλικάνων εστιάζεται στη Σούπερ Τρίτη, την 1η Μαρτίου, με την συμμετοχή 11 πολιτειών που θα καθορίσουν την μοίρα του υποψηφίου για την προεδρία.

Ο Τραμπ εμφανίζεται να διαθέτει προβάδισμα σε όλες τις πολιτείες, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, εκτός από το Αρκάνσας και το Τέξας, που προτιμούν τον Κρουζ.

Μια ένδειξη του εύρους της υποστήριξης στον Τραμπ, είναι ότι προηγείται στην βαθιά συντηρητική Αλαμπάμα, τη Τζόρτζια και την Αλάσκα, καθώς και την κατά κύριο λόγο δημοκρατική Μινεσότα.

Στη Μασαχουσέτη, ο Τραμπ επίσης έχει προβάδισμα 50 ποσοστιαίων μονάδων, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση ενώ ο Ρούμπιο αγγίζει το 16%.

Πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων προηγήθηκαν σκηνές χάους στα εκλογικά κέντρα σε όλη την πολιτεία της Νεβάδα, ενώ υπήρξαν αναφορές για διπλές ψήφους.

Επιπλέον, υπήρξαν αναφορές για λάθη στις καταγραφές και ουρές ψηφοφόρων με τους εθελοντές να προσπαθούν να διαχειριστούν την μαζική προσέλευση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ