ΚΟΣΜΟΣ

Hoverboard - καμικάζι τυλίγει στις φλόγες σπίτι στο Ιλινόις - Δραματική έκκληση του ιδιοκτήτη

Hoverboard - καμικάζι τυλίγει στις φλόγες σπίτι στο Ιλινόις - Δραματική έκκληση του ιδιοκτήτη
REUTERS/Lucy Nicholson

Σε προειδοποίηση ότι άνθρωποι κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους από την χρησιμοποίηση hoverboard προχώρησε πατέρας που είδε το εύφλεκτο μηχάνημα να εκρήγνυται μέσα στο σπίτι του το οποίο και υπέστη σοβαρές ζημιές.

Ο Ντάν Πέρπερ επέστρεψε στο σπίτι του στο Ιλινόις όταν είδε φωτιά στο παλτό της γυναίκας του και καπνούς να τυλίγουν την ιδιοκτησία του.

Αργότερα, έγινε γνωστό ότι η φωτιά προκλήθηκε από την ανατίναξη ενός χριστουγεννιάτικου δώρου που τεχνικά είναι ένα σκούτερ που ισορροπεί.

Πέντε μονάδες της πυροσβεστικής επιχείρησαν στο σπίτι θέτοντας υπό έλεγχο τη φωτιά μέσα σε λίγα λεπτά, ωστόσο η οικογένεια δεν θα μπορέσει να επιστρέψει πριν περάσουν αρκετοί μήνες.

"Καθόμουν βλέποντας το σπίτι μου να καίγεται", είπε ο Πέρπερ σε τηλεοπτικό κανάλι. "Δεν είχα ιδέα τί ζημιά μπορεί να προκαλέσει ο καπνός αλλά πιθανότατα θα μείνω εκτός σπιτιού για περίπου ένα χρόνο".

Δεν τραυματίστηκε κανείς αλλά ο σκύλος της οικογένειας εισέπνευσε καπνό. Ο Πέρπερ προειδοποιεί στο Facebook τους κατόχους των μηχανημάτων να τα ξεφορτωθούν, προτού κάποιος χάσει τη ζωή του ή τραυματιστεί σοβαρά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Επιτροπή για την Ασφάλεια των καταναλωτικών προϊόντων ανακοίνωσε ότι καμία μάρκα hoverboard δεν μπορεί να θεωρηθεί ασφαλής.

Οι εκτιμήσεις της επιτροπής αναφέρουν ότι οι μπαταρίες λιθίου που χρησιμοποιούνται για τα μηχανήματα αυτά έχουν κενά ασφαλείας ενώ η ζημιά που έχει προκληθεί σε ιδιοκτησίες σε όλη την Αμερική από παρόμοια περιστατικά αγγίζει τα 2 εκατομμύρια δολάρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ