ΚΟΣΜΟΣ

Παλαιστίνια νεκρή μετά από επίθεση σε Ισραηλινό στρατιώτη

Παλαιστίνια νεκρή μετά από επίθεση σε Ισραηλινό στρατιώτη
REUTERS / MUSSA ISSA QAWASMA

Νεκρή από ισραηλινά πυρά έπεσε σήμερα μια Παλαιστίνια, η οποία νωρίτερα παρέσυρε με το αυτοκίνητό της έναν Ισραηλινό στρατιώτη, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Η σημερινή επίθεση έγινε στην κεντρική οδική διασταύρωση κοντά στον οικισμό Gush Etzion. «Ο στρατιώτης τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε για ιατρική φροντίδα στο νοσοκομείο. Στρατιώτες που βρέθηκαν στην περιοχή πυροβόλησαν και τραυμάτισαν θανάσιμα τη γυναίκα, ενώ ένα μαχαίρι εντοπίστηκε στο όχημά της», ανέφερε ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού.

Οι επιθέσεις με μαχαίρια και όπλα, αλλά και οι εμβολισμοί με αυτοκίνητα έχουν κοστίσει τη ζωή 28 Ισραηλινών και ενός Αμερικανού πολίτη από τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ οι δυνάμεις των Ισραηλινών έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 173 Παλαιστίνιους. Οι 115 από αυτούς πραγματοποίησαν επιθέσεις, ενώ οι υπόλοιποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων.

Οι ηγέτες των Παλαιστινίων υποστηρίζουν ότι ο λαός τους βρίσκεται σε απόγνωση, καθώς δεν υπάρχει προοπτική για την ίδρυση ανεξάρτητου κράτους. Από την άλλη μεριά, το Ισραήλ υποστηρίζει ότι οι Παλαιστίνιοι οδηγούνται στη βία από τους ηγέτες τους, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και τις ισλαμικές οργανώσεις που επιδιώκουν την καταστροφή του Ισραήλ.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα πραγματοποιήσει από το Σάββατο πενθήμερη επίσκεψη στην περιοχή και θα έχει ξεχωριστές συναντήσεις τόσο με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου, όσο και με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούτ Αμπάς.

Οι συνομιλίες μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων με τη διαμεσολάβηση των ΗΠΑ, κατέρρευσαν τον Απρίλιο του 2014, εδραιώνοντας κλίμα διπλωματικής στασιμότητας, γύρω από την εξεύρεση λύσης στο παλαιστινιακό πρόβλημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ