ΚΟΣΜΟΣ

Άλλους δυο βαλλιστικούς πυραύλους εκτόξευσε το Ιράν

Άλλους δυο βαλλιστικούς πυραύλους εκτόξευσε το Ιράν
REUTERS/sepahnews.com/Handout via Reuters

Οι Φρουροί της Επανάστασης στο Ιράν πραγματοποίησαν δοκιμή σε δύο βαλλιστικούς πυραύλους σήμερα το πρωί, σύμφωνα με τα ειδησεογραφικά πρακτορεία της χώρας, Fars και Tasnim, συνεχίζοντας την στρατιωτική άσκηση που έχει δημιουργήσει ανησυχία για μια επικείμενη διπλωματική απάντηση από τις ΗΠΑ, μετά την συμφωνία για άρση των κυρώσεων.

ιραν1

REUTERS/sepahnews.com/Handout via Reuters

Δυο πύραυλοι Qadr Η εκτοξεύτηκαν από το βόρειο Ιράν και χτύπησαν στόχους στα νοτιοανατολικά της χώρας, 1.400 χλμ μακριά.

Οι πυραυλικές εκτοξεύσεις αποδεικνύουν την αποτρεπτική αμυντική ικανότητα του Ιράν, αλλά και τα οπλικά συστήματα που διαθέτει για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε απειλής κατά της ισλαμικής επανάστασης, του ιρανικού κράτους και της ανεξαρτησίας του, αναφέρουν τα ιρανικά πρακτορεία.

Οι πύραυλοι μεσαίου βεληνεκούς είναι σχεδιασμένοι για την δυνατότητα να χτυπήσουν το Ισραήλ, δήλωσε ο επικεφαλής των Φρουρών της Επανάστασης μετά την εκτόξευση των δυο πυραύλων.

«Ο λόγος που σχεδιάσαμε τους πυραύλους μας να φτάνουν σε απόσταση 2.000 χλμ είναι επειδή θέλουμε να έχουμε τη δυνατότητα να χτυπήσουμε τον εχθρό μας το Σιωνιστικό καθεστώς από ασφαλή απόσταση», δήλωσε ο επικεφαλής της ταξιαρχίας, στρατηγός Αμιρ Αλι Χατζηζαντέχ στο πρακτορείο ISNΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ