ΚΟΣΜΟΣ

Αυστριακή ΥΠΕΣ: Στόχος μας το τέλος της μαζικής μετανάστευσης στην Ευρώπη

Αυστριακή ΥΠΕΣ: Στόχος μας το τέλος της μαζικής μετανάστευσης στην Ευρώπη

Στόχος είναι, να ανήκει γενικά πλέον στην ιστορία η μαζική μετανάστευση προς την Ευρώπη, όπως επίσης και να δοθεί το σαφές μήνυμα, πως γενικά δεν υπάρχει πλέον μία ανεξέλεγκτη διέλευση διαμέσου της Ευρώπης, ανεξάρτητα από ποια διαδρομή θα ακολουθηθεί. Κατόπιν, θα μειωθεί και η μεταναστευτική πίεση από την Τουρκία προς την Ελλάδα - αποφαίνεται σε σημερινή ανακοίνωσή της η Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών, Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ.

«Δεν αρκεί το κλείσιμο της Διαδρομής των Βαλκανίων και δεν θέλουμε αποσπασματικές λύσεις που μόνον θα μεταθέσουν το πρόβλημα των μαζικών μεταναστευτικών ροών σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες», σημειώνει η προερχόμενη από το Λαϊκό Κόμμα, υπουργός Εσωτερικών, η οποία αύριο θα πραγματοποιήσει επίσκεψη-αστραπή στη Βουλγαρία, συνοδευόμενη από τον υπουργό Άμυνας της Αυστρίας, Χανς Πέτερ Ντόσκοτσιλ.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ στη συνάντησή τους στη Σόφια με τον πρόεδρο της χώρας Μπόικο Μπορίσοφ, θα εξεταστούν οι τρόποι υποστήριξης της Βουλγαρίας για να αποφευχθεί μία μετατόπιση των προσφυγικών διαδρομών, και στη συνέχεια οι ίδιοι θα μεταβούν στις εγκαταστάσεις στα σύνορα Βουλγαρίας-Τουρκίας. Σύμφωνα με τον σοσιαλδημοκράτη υπουργό Άμυνας της Αυστρίας, η επίσκεψη αυτή στη Βουλγαρία αποτελεί μήνυμα, πως η Αυστρία υποστηρίζει τις χώρες οι οποίες επηρεάζονται από εναλλακτικές διαδρομές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ