TECH

Τρίτη διαδοχική νίκη στο Go για τον υπολογιστή της Google

Τρίτη διαδοχική νίκη στο Go για τον υπολογιστή της Google
Google via Getty Images/Ideal Images

Την τρίτη του νίκη στις ισάριθμες φορές που έχει τεθεί αντιμέτωπο με τον Νοτιοκορεάτη παγκόσμιο πρωταθλητή του παιχνιδιού Go, σημείωσε ο ηλεκτρονικός υπολογιστής της Google.

Το πρόγραμμα AlphaGo σημείωσε την τρίτη συνεχή νίκη σε μια σειρά από πέντε παρτίδες στη Σεούλ έχοντας απέναντί του τον Λι Σε-Ντολ, ο οποίος είναι εδώ και μια δεκαετία ο κυρίαρχος του συγκεκριμένου παιχνιδιού.

Ο 18 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, θεωρείται... επιστήμονας στο παιχνίδι Go, το οποίο σύμφωνα με τους ειδικούς είναι το πολυπλοκότερο που υπάρχει και είναι δημοφιλές σε χώρες όπως η Κίνα, η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία.

Ο Λι, ο οποίος είχε δηλώσει πεπεισμένος πριν από το τουρνουά ότι μπορεί να νικήσει τη μηχανή, πρέπει τώρα να βάλει τα δυνατά του για να αποφύγει μια συντριπτική ήττα στις τελευταίες δύο παρτίδες, που θα διεξαχθούν αύριο και την Τρίτη, στη Σεούλ.

«Το AlphaGo έπαιξε με συνέπεια από την αρχή μέχρι το τέλος, ενώ ο Λι, ο οποίος δεν είναι παρά ένα ανθρώπινο ον, αποδείχθηκε ορισμένες στιγμές ευάλωτος», δήλωσε ένας από τους πρώην προπονητές του Νοτιοκορεάτη πρωταθλητή, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η Deepmind, η θυγατρική της Google η οποία ανέπτυξε αυτό το πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης, είχε συγκρίνει το παιχνίδι Go, που είχε εφευρεθεί πριν από περίπου 3.000 χρόνια στην Κίνα, με το «Έβερεστ» της τεχνητής νοημοσύνης.

Διαβάστε επίσης:

Δεύτερη νίκη του AlphaGo επί του παγκόσμιου πρωταθλητή στο «Go»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ