ΚΟΣΜΟΣ

Μέρκελ: Πρέπει να βοηθηθεί η Ελλάδα στο προσφυγικό

Μέρκελ: Πρέπει να βοηθηθεί η Ελλάδα στο προσφυγικό
REUTERS

«Συγκρατημένα αισιόδοξη» για συμφωνία με την Τουρκία δήλωσε η καγκελάριος Αγκέλα Μέρκελ προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής. 

Επίσης, η κυρία Μέρκελ επανέλαβε τη θέση της πως η Ελλάδα πρέπει να βοηθηθεί στην αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης που έχει προκύψει. Συγκεκριμένα, η καγκελάριος τόνισε:

«Όταν μιλάμε για παράνομη μετανάστευση μιλάμε μόνο για ανάσχεση της παράνομης μετανάστευσης. Όταν μιλάμε για τους πρόσφυγες είναι τελείως διαφορετικό . Φυσικά όσοι εισέρχονται παράνομα στην Ελλάδα θα πρέπει να επιστρέφονται στην Τουρκία, αυτό αφορά όμως περαιτέρω συζητήσεις με την Τουρκία και μια τελική συμφωνία.
Δεν είναι αδύνατον να καταλήξουμε σε κοινή θέση ώστε νε βρούμε μια ισορροπία μεταξύ των συμφερόντων της Ευρώπης και εκείνων της Τουρκίας . Οι διαπραγματεύσεις μπορεί να είναι πολύπλοκες αλλά η βάση τους είναι καθαρή. Θα ήθελα να τονίσω πως όπως ο πρόεδρος του συμβουλίου είμαι και εγώ συγκρατημένα αισιόδοξη. Δεν πρέπει να ξεχνούμε πως η ανθρωπιστική κατάσταση στην Ελλάδα είναι δύσκολη, πρέπει να βοηθηθεί η Ελλάδα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ