ΚΟΣΜΟΣ

ΕΚΤΑΚΤΟ - Συνελήφθη ο Σαλά Αμπντεσλάμ

ΕΚΤΑΚΤΟ - Συνελήφθη ο Σαλά Αμπντεσλάμ
Πηγή: Γαλλική Αστυνομία

Συνελήφθη πριν από λίγη ώρα ο Σαλά Αμπντεσλάμ, νούμερο ένα καταζητούμενος για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, σύμφωνα με βελγική εφημερίδα, το CNN αλλά και το πρακτορείο Reuters. 

Όπως μετέδωσε πριν από λίγη ώρα η βελγική εφημερίδα HLN, ο Αμπντεσλάμ, του οποίου το DNA εντοπίστηκε στο διαμέρισμα των Βρυξελλών όπου πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη η έφοδος των αστυνομικών της αντιτρομοκρατικής, τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών με Βέλγους αστυνομικούς και έχει εξουδετερωθεί.

Άλλα βελγικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για έναν νεκρό και έναν τραυματία κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυροβολισμών, ενώ πληροφορία που αρχικά μεταδόθηκε και ήθελε τον τρομοκράτη νεκρό, διαψεύδεται. Οι βελγικές Αρχές επιβεβαιώνουν ότι η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη, δεν παρέχουν όμως περαιτέρω πληροφορίες.

Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, δεν επιβεβαιώνει την πληροφορία περί εντοπισμού και εξουδετέρωσης του τζιχαντιστή τρομοκράτη.

HNL

Συνεργός του Αμπντεσλάμ ο Αλγερινός που σκοτώθηκε στις Βρυξέλλες

Στην αποκάλυψη ότι ο Αλγερινός, ο οποίος σκοτώθηκε την περασμένη Τρίτη στις Βρυξέλλες, κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών με αστυνομικούς της βελγικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, ήταν ένας από τους καταζητούμενους για τις επιθέσεις στο Παρίσι, αλλά και συνεργός του Σαλά Αμπντεσλάμ, προέβη η βελγική δημόσια τηλεόραση.

Σύμφωνα με τις Αρχές της χώρας, ο Αλγερινός ονομαζόταν Μοχάμεντ Μπελκαΐντ, εντούτοις χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο Σαμίρ Μπουζίντ.

Ένα όνομα το οποίο βρισκόταν από τον περασμένο Δεκέμβριο στις λίστες τόσο των γαλλικών όσο και των βελγικών Αρχών, με τους καταζητούμενους για το μακελειό στο Παρίσι.

Σύμφωνα μάλιστα με το RTBF, Ο Μπελκαϊντ ήταν στενός συνεργάτης του νούμερο ένα καταζητούμενου για τις επιθέσεις, Σαλά Αμπντεσλάμ. Όπως, δε, άφησε να εννοηθεί πηγή προσκείμενη στην αστυνομία του Βελγίου, είναι κάτι «περισσότερο από πιθανό ο Αμπντεσλάμ να βρισκόταν στο επίμαχο διαμέρισμα και να το εγκατέλειψε λίγο πριν την έφοδο της αντιτρομοκρατικής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ