ΚΟΣΜΟΣ

Βγήκε από το νοσοκομείο ο Αμπντεσλάμ - Ο Ολάντ ζητά την έκδοσή του στο Παρίσι

Βγήκε από το νοσοκομείο ο Αμπντεσλάμ - Ο Ολάντ ζητά την έκδοσή του στο Παρίσι
Το διαμέρισμα στο οποίο βρέθηκε το DNA του Σαλά Αμπντεσλάμ REUTERS/Francois Lenoir

Ο νούμερο ένα καταζητούμενος και ένας από τους ενορχηστρωτές του αιματοκυλίσματος του Παρισιού, στις 13 Νοεμβρίου του 2015, Σαλά Αμπντεσλάμ καθώς κι ένας συνεργός του, πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο των Βρυξελλών σήμερα το πρωί, αφού χθες το βράδυ τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες μετά από τραυματισμό τους κατά την σύλληψή τους, από αστυνομικά πυρά.

«Οι δύο τρομοκράτες έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο Saint-Pierre», έγραψε ο Yvan Mayeur, δήμαρχος των Βρυξελλών, στο Twitter, χωρίς ωστόσο να αναφέρει που έχουν μεταφερθεί.

Πάντως και οι δύο τρομοκράτες αναμένεται να ανακριθούν πριν την λήψη απόφασης σχετικά με το αίτημα έκδοσής του από τις γαλλικές αρχές.

Ο 26χρονος Αμπντεσλάμ και άλλοι τέσσερις ύποπτοι συνελήφθησαν εχθές Παρασκευή στην συνοικία Μόλενμπεκ, στις Βρυξέλλες.

Κατά την διάρκεια της επιδρομής, ο Αμπντεσλάμ τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι, σύμφωνα με τους εισαγγελείς.

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος βρισκόταν στις Βρυξέλλες για την Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. με την Τουρκία για το προσφυγικό, εξήρε το έργο της αστυνομίας ενώ πρόσθεσε πως το Παρίσι θα ζητήσει την έκδοση του Αμπντεσλάμ «όσο το δυνατόν πιο σύντομα».

Μαζί με τον Αμπντεσλάμ συνελήφθη ένας άνδρας γνωστός με το όνομα Αμιν Τσουκρί, το οποίο οι αρχές πιστεύουν πως είναι ψεύτικο, ενώ έχει χρησιμοποιήσει και το συριακό όνομα Μονίρ Αχμέτ Αλατζ.

Τρία μέλη της οικογένειας που παρείχε καταφύγιο στον Αμπντεσλάμ στο Μόλενμπεκ, επίσης συνελήφθησαν.

Ο Μπραχίμ Αμπντεσλάμ, αδελφός του Σαλά, ο οποίος δούλευε σε μπαρ της οικογένειας στην οποία είχε καταφύγει ο καταζητούμενος, πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος κατά την διάρκεια των επιθέσεων στο Παρίσι ενώ η ταφή του έγινε με μυστικότητα την περασμένη Πέμπτη στις Βρυξέλλες.

Αυτή τη στιγμή, άλλος ένας καταζητείται από τις βελγικές και γαλλικές αρχές για τις επιθέσεις στο Παρίσι. Πρόκειται για τον Μοχάμεντ Αμπρίνι, ο οποίος έχει καταγραφεί σε βίντεο κλειστού κυκλώματος μαζί με τον Αμπντεσλάμ σε βενζινάδικο κοντά στο Παρίσι, δύο ημέρες πριν τις επιθέσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ