ΚΟΣΜΟΣ

Κλειστό και αύριο το αεροδρόμιο των Βρυξελλών

Κλειστό και αύριο το αεροδρόμιο των Βρυξελλών
REUTERS/ PHILIPPE WOJAZER

Κλειστό και αύριο Πέμπτη θα παραμείνει το αεροδρόμιο Ζάβεντεμ των Βρυξελλών, όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος του αεροδρομίου Άρναουντ Φάιστ.

"Δεν θα υπάρχουν εμπορικές πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο των Βρυξελλών αύριο (Πέμπτη) 24 Μαρτίου", αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter o Φάιστ.

Ματαιώθηκε φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου

Παράλληλα, η βελγική ποδοσφαιρική ομοσπονδία ανακοίνωσε σήμερα ότι ματαιώθηκε ο φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ του Βελγίου και της Πορτογαλίας που θα γινόταν την Τρίτη 29 Μαρτίου στις Βρυξέλλες κατόπιν αιτήματος των δημοτικών αρχών των Βρυξελλών.

"Για λόγους ασφαλείας και προληπτικά, οι δημοτικές αρχές των Βρυξελλών ζήτησαν από την URBSFA (τη βελγική ποδοσφαιρική ομοσπονδία) να ματαιώσει το ματς Βέλγιο-Πορτογαλία της 29ης Μαρτίου", αναφέρεται σε ανακοίνωση της ομοσπονδίας.

Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε στη μνήμη των θυμάτων

Στο μεταξύ, ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε σήμερα το μεσημέρι στις Βρυξέλλες στη μνήμη των θυμάτων των χθεσινών αιματηρών επιθέσεων στη βελγική πρωτεύουσα.

Πολλές χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία του Χρηματιστηρίου στο κέντρο των Βρυξελλών, οι οποίοι έσπασαν τη νεκρική σιγή, μετά το λεπτό που αφιερώθηκε στη μνήμη των θυμάτων στις 12:00 τοπική ώρα (13:00 ώρα Ελλάδος), φωνάζοντας "Ζήτω το Βέλγιο" και χειροκροτώντας, σύμφωνα με φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου, Φίλιππος και Ματθίλδη, ο βέλγος πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ, συνοδευόμενος από τον γάλλο ομόλογό του Μανουέλ Βαλς, και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ μετείχαν στην εκδήλωση αυτή που έγινε στην έδρα της Κομισιόν, στην καρδιά των ευρωπαϊκών θεσμών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ