ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισραήλ προτρέπει τους πολίτες του στην Τουρκία να φύγουν «το συντομότερο δυνατό»

Το Ισραήλ προτρέπει τους πολίτες του στην Τουρκία να φύγουν «το συντομότερο δυνατό»
REUTERS/ MURAD SEZER

Το Ισραήλ προτρέπει τους πολίτες του στην Τουρκία, να φύγουν από τη χώρα “το συντομότερο δυνατό”, σε αναβαθμισμένη ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε, λόγω πιθανών επιθέσεων από το Ισλαμικό Κράτος, μετά την επίθεση βομβιστή αυτοκτονίας στην Κωνσταντινούπολη στις 19 Μαρτίου.

Τρεις Ισραηλινοί τουρίστες και ένας Ιρανός σκοτώθηκαν κατά την επίθεση, κάτι που οδήγησε το γραφείο καταπολέμησης της τρομοκρατίας του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπεντζαμιν Νετανιάχου, να εκδώσει μία γενικευμένη προειδοποίηση, κατά ενός ταξιδιού στην Τουρκία.

Όπως μεταδίδει το Reuters, με δήλωσή του, το γραφείο, αύξησε το επίπεδο ετοιμότητας τη Δευτέρα, σηματοδοτώντας αυτό που αποκάλεσε ως “υψηλή απειλή” ότι το Ισλαμικό Κράτος ή παρόμοιες ομάδες, θα επιτεθεί σε τουριστικά θέρετρα στην Τουρκία.

Στη δήλωση αναφέρεται ότι οι Ισραηλινοί θα πρέπει να αποφύγουν να ταξιδέψουν στην Τουρκία και σε περίπτωση που είναι ήδη εκεί, να αναχωρήσουν το συντομότερο δυνατό.

Η επίθεση της 19ης Μαρτίου "φέρνει στο φως την απειλή του Νταές (αραβικό ακρωνύμιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος) εναντίον των τουριστών και αποδεικνύει την αυξημένη ικανότητά του να πραγματοποιεί νέες επιθέσεις", αναφέρει η ισραηλινή κυβέρνηση.

"Τρομοκρατικές οργανώσεις στην Τουρκία εξακολουθούν να ετοιμάζουν νέες επιθέσεις εναντίον τουριστών, περιλαμβανομένων και Ισραηλινών", προσθέτει.

Οι τουρκικές αρχές είχαν αποδώσει την ευθύνη για την επίθεση της 19ης Μαρτίου στο Ισλαμικό Κράτος και είχαν ταυτοποιήσει τον δράστη ο οποίος ήταν, σύμφωνα με την Άγκυρα, ένας Τούρκος που είχε διασυνδέσεις με την τζιχαντιστική οργάνωση.

Ο τελευταίος ανατινάχθηκε σε έναν δρόμο από τον οποίο περνούν κάθε μέρα εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ