ΚΟΣΜΟΣ

Θέμα αποχώρησης Άσαντ έθεσε προς τη Μόσχα στις αρχές Μαρτίου ο διευθυντής της CIA

Θέμα αποχώρησης Άσαντ έθεσε προς τη Μόσχα στις αρχές Μαρτίου ο διευθυντής της CIA
Άποψη της γέφυρας Μπολσόι Καμένι (Bolshoi Kamenny Bridge) ή Μεγάλης Πέτρινης Γέφυρς στον ποταμό Μόσχοβα, όπως τη κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016. Στο βάθος το φωταγωγημένο Κρεμλίνο REUTERS/Grigory Dukor

Ο διευθυντής της CIA Τζον Μπρέναν (John Brennan) έθεσε το θέμα της αποχώρησης από την εξουσία του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ σε ρώσους αξιωματούχους, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Μόσχα στις αρχές Μαρτίου, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Μόσχα, Γουίλιαμ Στίβενς στο ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti.

«Ο διευθυντής της CIA Τζον Μπρέναν ταξίδεψε στην Ρωσία στις αρχές Μαρτίου για να τονίσει στους ρώσους αξιωματούχους τη σημασία η Ρωσία και το συριακό καθεστώς να εφαρμόσουν –βάσει συμφωνιών– την κατάπαυση των εχθροπραξιών στην Συρία», σημείωσε ο Στίβενς.

«Ο διευθυντής Μπρέναν επίσης επανέλαβε την σταθερή υποστήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης σε μια αληθινή πολιτική μετάβαση στην Συρία και την ανάγκη αποχώρησης του Άσαντ (σ.σ. από την εξουσία), ώστε να διευκολυνθεί μια (πολιτική) μετάβαση που θα εκφράζει την επιθυμία του συριακού λαού», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Μπρέναν είχε μεταξύ άλλων συναντήσεις στη Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) και η επίσκεψή του δεν είχε σχέση με την απόφαση της Μόσχας να αρχίσει να αποσύρει τις δυνάμεις της από τη Συρία, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας αρμόδιο για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας Όλεγκ Σιρομολότοφ (Oleg Syromolotov).

Νωρίτερα σήμερα, ο Ντμίτρι Πεσκόφ (Dmitry Peskov), εκπρόσωπος του προέδρου Πούτιν, δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Μόσχα ο Μπρέναν δεν είχε επαφές με το Κρεμλίνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ