ΚΟΣΜΟΣ

Μπόνο: Μάθημα για τον κόσμο η στάση της Τουρκίας προς τους πρόσφυγες

Μπόνο: Μάθημα για τον κόσμο η στάση της Τουρκίας προς τους πρόσφυγες
twitter / turkish press office

Την άποψη ότι η υποδοχή των Σύρων προσφύγων από την Τουρκία αποτελεί παράδειγμα για τον υπόλοιπο κόσμο εξέφρασε ο Μπόνο, όπως προκύπτει από βίντεο που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του Αχμέτ Νταβούτογλου, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες την Κυριακή.

«Είμαι εντυπωσιασμένος από την γενναιοδωρία του τουρκικού λαού. Είναι καταπληκτικό. Πρόκειται για μάθημα ευγένειας», δήλωσε ο frontman των U2 κατά τη συνάντησή του με τον Νταβούτογλου στο Μέγαρο Τσάνκαγια, στην Αγκυρα, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Επειτα από έναν πόλεμο χρόνων, οι άνθρωποι γίνονται δεκτοί σε κάθε χωριό και πόλη», λέει στο βίντεο ο Μπόνο εξαίροντας τη στάση της Τουρκίας ως «ένα μάθημα για τον κόσμο».

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας απέρριψε κατηγορηματικά τις κατηγορίες της Διεθνούς Αμνηστίας σύμφωνα με τις οποίες η Τουρκία στέλνει δια της βίας πίσω στη Συρία δεκάδες πρόσφυγες κάθε μέρα.

«Είμαι βέβαιος ότι η υποδοχή των προσφύγων αποτελεί ένα φορτίο, είμαι βέβαιος ότι οι άνθρωποι έχουν επιβαρυνθεί, αλλά δεν εγκαταλείπουν», δήλωσε για τους Τούρκους που υποδέχονται τους πρόσφυγες, προσθένοντας ότι «ο κόσμος πρέπει να καταλάβει σε ποιο σημείο είναι βαρύ και δύσκολο για τον τουρκικό λαό».

Ο Νταβούτογλου, που συνοδευόταν από την σύζυγό του Σάρε, διαβεβαίωσε ότι ποτέ δεν υπήρξε «η παραμικρή αντιαραβική, αντισυριακή ή αντιπροσφυγική διαμαρτυρία» από τότε που η Τουρκία άρχισε να υποδέχεται τους πρόσφυγες του εμφυλίου πολέμου της Συρίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ