ΚΟΣΜΟΣ

Νέες συγκρούσεις μεταξύ Ναγκόρνο Καραμπάχ-Αζερμπαϊτζάν με 4 νεκρούς στρατιώτες

Νέες συγκρούσεις μεταξύ Ναγκόρνο Καραμπάχ-Αζερμπαϊτζάν με 4 νεκρούς στρατιώτες
REUTERS/Nagorno-Karabakh Military Handout via Reuters

Τέσσερις στρατιώτες από την αποσχισθείσα περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ σκοτώθηκαν σήμερα Δευτέρα, σε καινούριες συγκρούσεις με τις δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν, δήλωσε εκπρόσωπος της περιοχής.

“Τέσσερα ακόμα θύματα στρατιωτικοί ανακοινώθηκαν σήμερα στην περιοχή Καραμπαχ”, δήλωσε ο εκπρόσωπος στο Reuters.

Το Αζερμπαϊτζάν εξακολουθεί να βομβαρδίζει πόλεις στο Ναγκόρνο και αυτή η περιοχή θα χρησιμοποιούσε μαχητικά αεροσκάφη σταθερής πτέρυγας, εάν γινόταν μια νέα μεγάλης κλίμακας επίθεση από το Αζερμπαϊτζάν, ανέφερε ακόμα ο εκπρόσωπος.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν απείλησε ότι εάν ο οι δυνάμεις του Ναγκόρνο Καραμπάχ, οι οποίες υποστηρίζονται από την Αρμενία, συνεχίσουν να ανοίγουν πυρ εναντίον αμάχων κοντά στα σύνορα, ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν θα αρχίσει προετοιμασίες για να εξαπολύσει επίθεση και να καταλάβει την πρωτεύουσα του θύλακα, τη Στεπανακέρτ, ή Χανκέντι, όπως είναι γνωστή η πόλη στο Αζερμπαϊτζάν.

Η ένταση ανάμεσα στο Ναγκόρνο Καραμπαχ και το Αζερμπαϊτζάν άρχισε πριν από 2 μέρες, όταν ξέσπασαν σφοδρές μάχες με τουλάχιστον 30 νεκρούς, 18 στην πλευρά της Αρμενίας, 12 στην πλευρά του Αζερμπαϊτζάν, με βάση όσα ανακοίνωσαν οι δύο πλευρές, στον διαφιλονικούμενο θύλακα του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Διαβάστε επίσης:

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Μονομερή κατάπαυση του πυρός ανακοίνωσε το Μπακού

ΔΗΜΟΦΙΛΗ