ΚΟΣΜΟΣ

Νέο ριάλιτι σε φυλακή με βαρυποινίτες

Νέο ριάλιτι σε φυλακή με βαρυποινίτες
60 Days In

Σίγουρα, το να σε αφήνουν σε ένα ερημονήσι και να σου ζητούν να επιβιώσεις είναι ένα ακραίο σκηνικό για ριάλιτι. Άλλο τόσο ακραίο, όμως, όσο και ενδιαφέρον είναι να σε βάζουν σε μια φυλακή με 500 νευρωτικούς, βαριεστημένους και επικίνδυνους κακοποιούς και να σου ζητούν να περάσεις εσώκλειστος τις επόμενες 60 ημέρες.

Το νέο ριάλιτι έχει ως βάση - ποιες άλλες - τις ΗΠΑ και συγκεκριμένα τις τοπικές φυλακές στην επαρχία Clark της Ιντιάνα και ονομάζεται 60 Days In.

Οι συμμετέχοντας στο παιχνίδι είναι συνολικά επτά αλλά κανείς από τους κρατούμενους δεν γνωρίζει για τον ρόλο τους, ενώ αρχικά δεν είχαν ιδέα ούτε οι δεσμοφύλακες. Οι παίκτες πέρασαν μια βασική εκπαίδευση, αλλά από την πρώτη μέρα και έπειτα, έχουν τη μεταχείριση που έχουν και οι υπόλοιπη κρατούμενοι, κοιμούνται σε μικρά κελιά μαζί με άλλα τρία άτομα, τρώνε το ίδιο φαγητό και έχουν τις ίδιες συνήθειες με τους συγκρατούμενούς τους.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το ποιοι είναι οι συμμετέχοντες. Και όσο «ελκυστικοί» κι αν φαντάζουν ο δάσκαλος Ρόμπερτ, ο αστυνομικός Τάμι, ο πρώην πεζοναύτης Ζακ, ο υπάλληλος ασφαλείας Τζεφ, ο Αϊζάια, του οποίου ο αδελφός είναι όντως κρατούμενος σε φυλακές και η μητέρα δύο παιδιών Μπάρμπρα, τα φώτα είναι στραμμένα στη 47χρονη Μάριουμ Άλι, κόρη του θρύλου του μποξ, Μοχάμεντ Άλι.

Η όλη ιδέα γεννήθηκε, όπως συχνά συμβαίνει, από σύμπτωση. Ένας ντόπιος σερίφης ονόματι Τζέιμι Νόελ σκέφτηκε προ καιρού να τοποθετήσει μυστικούς αστυνομικούς στις φυλακές για να ελέγξουν και να καταπολεμήσουν τη διακίνηση ναρκωτικών. Το μεγάλο πρόβλημα όμως ήταν ότι όλοι οι κρατούμενοι γνώριζαν τους μυστικούς, άρα δεν ήταν μυστικοί... Η επόμενη ιδέα του Νόελ, ήταν να ζητήσει από εθελοντές να μπουν στις φυλακές για να του δώσουν τις απαραίτητες πληροφορίες. Αλλά ποιος τρελός το κάνει αυτό χωρίς αντίτιμο. Από τη στιγμή που η ιδέα του διέρρευσε στην εταιρεία παραγωγής Lucky 8, το αντίτιμο βρέθηκε. Και κατ' επέκταση και οι εθελοντές...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ