ΚΟΣΜΟΣ

Δεκάδες νεκροί από έκρηξη σε κλαμπ στο Βουκουρέστι, πάνω από 160 οι τραυματίες

Δεκάδες νεκροί από έκρηξη σε κλαμπ στο Βουκουρέστι, πάνω από 160 οι τραυματίες
Φωτογραφία αρχείου Douglas McFadd Getty Images

Τους 27 έχουν φτάσει οι νεκροί από μεγάλη έκρηξη σε νυχτερινό κέντρο στην Ρουμανία, στο Βουκουρέστι, αργά το βράδυ της Παρασκευής. 

Οι τραυματίες, σύμφωνα με τα στοιχεία ξεπερνάνε τους 162.

Πρόκειται για ένα από τα χειρότερα δυστυχήματα στην χώρα.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, Γκαμπριέλ Οπρέα δήλωσε στα ΜΜΕ: «Υπάρχουν 25 νεκροί μέχρι στιγμής», την ίδια στιγμή που δεκάδες ασθενοφόρα και οχήματα της πυροσβεστικής βρίσκονται στο σημείο, για να μεταφέρουν τους τραυματίες. Στη συνέχεια ο ίδιος δήλωσε πως είναι μια μεγάλη τραγωδία.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εσωτερικών της χώρας Ραέντ Αραφάτ, ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί και συμπλήρωσε πως "είναι η μεγαλύτερη τραγωδία αυτού του είδους" που έχει πλήξει ποτέ το Βουκουρέστι.

Όπως μεταδίδει το Reuters, στο νυχτερινό κέντρο βρίσκονταν έως και 400 άτομα, παρακολουθώντας ροκ συναυλία.

Σύμφωνα με τις ρουμανικές αρχές απο τους 27 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους, οι περισσότεροι ήταν έφηβοι. Άλλοι 25 βρίσκονται σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

Τα αίτια της τραγωδίας δεν είναι ακόμα γνωστά, όμως οι αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι προκλήθηκε πανικός όταν σημειώθηκε έκρηξη καθώς ξεκινούσε ένα σόου με πυροτεχνήματα και ξέσπασε πυρκαγιά που εξαπλώθηκε ταχύτατα, «μέσα σε διάστημα 30 δευτερολέπτων». Άλλες μαρτυρίες στα ρουμανικά ΜΜΕ υποστηρίζουν πως η δεύτερη έξοδος ήταν κλειδωμένη.

«Είμαι συγκλονισμένος και νιώθω βαθιά οδύνη μετά την τραγωδία που σημειώθηκε το βράδυ στο κέντρο της πρωτεύουσας. Είναι μια στιγμή μεγάλης θλίψης για το έθνος μας», ανέφερε μέσω Facebook ο πρόεδρος της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ