ΚΟΣΜΟΣ

Μεθυσμένος στο τιμόνι ο πεζοναύτης που σκότωσε τον Μπιν Λάντεν

Μεθυσμένος στο τιμόνι ο πεζοναύτης που σκότωσε τον Μπιν Λάντεν
Jason Merritt/Getty Images for NFMFS/Ideal Images

Υπό την επήρεια μέθης συνελήφθη να οδηγεί ο Ρόμπερτ Ο'Νιλ, ο οποίος λέγεται ότι είναι ο πεζοναύτης που σκότωσε τον Οσάμα μπιν Λάντεν.

Το βράδυ της Παρασκευής, κάτοικοι της Μοντάνα των ΗΠΑ κάλεσαν την αστυνομία αντικρίζοντας έναν άντρα να κοιμάται πάνω στο τιμόνι αυτοκινήτου που ήταν εν κινήσει. Φτάνοντας στο σημείο, οι αστυνομικοί ζήτησαν από τον οδηγό να υποβληθεί σε αλκοτέστ και ναρκοτέστ, κάτι που αυτός αρνήθηκε.

Ο πεζοναύτης τελικά αφέθηκε ελεύθερος, αφού πρώτα πλήρωσε πρόστιμο 658 δολαρίων.

«Δεν ήταν σίγουρα καλή ώρα για να κοιμηθώ, ωστόσο δεν ήμουν μεθυσμένος», δήλωσε ο ίδιος στην εφημερίδα Montana Standard.

Ο Ο'Νιλ είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι ήταν αυτός που πυροβόλησε τρεις φορές στο πρόσωπο, τον αρχηγό της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Κάιντα, σε επιχείρηση στο Πακιστάν, το 2011.

Ο 39χρόνος, από «ήρωας έγινε ένα μηδενικό» στα μάτια του κόσμου, όταν το 2014, αποκάλυψε πληροφορίες για το ρόλο του στις επιχειρήσεις του αμερικανικού ναυτικού.

Ο ίδιος έχει γράψει δύο βιβλία για την εποχή που ήταν στις ειδικές δυνάμεις.

Το Πεντάγωνο είχε δηλώσει στο παρελθόν, ότι δεν είναι ξεκάθαρο ποιος έδωσε τη χαριστική βολή στον τρομοκράτη και σε ποιος μέρος έλαβε χώρα η δολοφονία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ