ΚΟΣΜΟΣ

Βραζιλία: Για προδοσία κατηγόρησε τον αντιπρόεδρο της χώρας η Ρούσεφ

Βραζιλία: Για προδοσία κατηγόρησε τον αντιπρόεδρο της χώρας η Ρούσεφ
Η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ REUTERS

Η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ κατηγόρησε σήμερα για «προδοσία» τον αντιπρόεδρο της χώρας Μισέλ Τέμερ, ο οποίος επέτρεψε χθες τη διαρροή μιας ομιλίας που είχε προετοιμάσει στην περίπτωση που θα διαδεχόταν την πρόεδρο η οποία απειλείται με αποπομπή. 

«Ζούμε περίεργες στιγμές ενός πραξικοπήματος, μιας φάρσας και προδοσίας» δήλωσε η Ρουσέφ από την πρωτεύουσα Μπραζίλια, καταλογίζοντας, χωρίς να τον κατονομάζει, στον Τέμερ ότι είναι «επικεφαλής συνωμότης».

Ο Τέμερ, επικεφαλής της κεντρώου κόμματος PMDB, που πρόσφατα αποχώρησε από τον κυβερνητικό συνασπισμό υπό τη Ρουσέφ, «παραδέχθηκε» χθες ότι «κατά λάθος» διέρρευσε ένα ηχογραφημένο διάγγελμά του «προς τον λαό της Βραζιλίας» την οποία είχε προετοιμάσει στην περίπτωση της αποπομπής της Ρουσέφ.

Στην ομιλία αυτή, ο πολιτικός υποστηρίζει ότι η «μεγάλη αποστολή που αναλαμβάνει ο ίδιος είναι να καθησυχάσει την χώρα, να ενώσει την χώρα».

Ο ίδιος απευθύνει έκκληση στα κόμματα να συνεργαστούν «ώστε να εξέλθει η χώρα από την κρίση.

«Οι μάσκες των συνωμοτών έπεσαν. Αυτή η ενέργεια αποκαλύπτει μια προδοσία σε βάρος μου, σε βάρος της Δημοκρατίας, απόδειξη ότι ο αυτός ο επικεφαλής συνωμότης δεν αναλαμβάνει καμία δέσμευση προς τον λαό» αντεπιτέθηκε η Ρουσέφ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ