ΚΟΣΜΟΣ

Πυρηνικές εγκαταστάσεις της Γερμανίας στο στόχαστρο του Αμπντεσλάμ

Πυρηνικές εγκαταστάσεις της Γερμανίας στο στόχαστρο του Αμπντεσλάμ
Σαλά Αμντεσλάμ (φωτογραφία αρχείου) REUTERS/Police Nationale/Handout via Reuters

Έγγραφα με πληροφορίες για το γερμανικό κέντρο πυρηνικών ερευνών Juelich, βρέθηκαν στο διαμέρισμα του Σαλά Αμπντεσλάμ στην περιοχή Μόλενμπεκ των Βρυξελλών και οι αρχές εκτιμούν ότι ο συλληφθείς για τις τρομοκρατικές επιθέσεις του περασμένου Νοεμβρίου στο Παρίσι, είχε βάλει στο στόχαστρό του πυρηνικές εγκαταστάσεις στη Γερμανία.

Σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο, που επικαλείται το Reuters, το κέντρο πυρηνικών ερευνών Juelich, βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Γερμανίας με το Βέλγιο και είναι το μέρος όπου αποθηκεύονται τα πυρηνικά απόβλητα.

Το κέντρο πυρηνικών ερευνών πάντως σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για κίνδυνο χτυπήματος στις εγκαταστάσεις του, σημειώνοντας ότι είναι σε διαρκή επαφή με τις υπηρεσίες ασφαλείας και με τους επικεφαλής των αρχών που χειρίζονται θέματα σχετικά με τα πυρηνικά.

Σύμφωνα με τα γερμανικά δημοσιεύματα, ο επικεφαλής της υπηρεσίας εσωτερικής Ασφάλειας της Γερμανίας (BfV) Χανς Γκέοργκ Μάασεν, είχε ενημερώσει από το τέλος Μαρτίου μια επιτροπή ότι στο διαμέρισμα του Αμπντεσλάμ βρέθηκαν φωτοτυπίες από άρθρα στο Ίντερνετ και φωτογραφίες του προέδρου του κέντρου Juellich Βόλφγκανγκ Μάργκαρντ.

Μάλιστα ο Μάασεν φέρεται να είχε ενημερώσει για την συγκεκριμένη πληροφορία και μέλη της γερμανικής βουλής, καθώς κι έναν ειδικό για θέματα τρομοκρατίας.

Η πληροφορία αυτή για τα έγγραφα που βρέθηκαν στο διαμέρισμα του Αμπντεσλάμ, ενισχύει την ανησυχία ότι οι ισλαμιστές έχουν στρέψει την προσοχή τους σε στόχους της πυρηνικής βιομηχανίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ