ΚΟΣΜΟΣ

Τενερίφη: Μία νεκρή και εννέα αγνοούμενοι από κατάρρευση κτιρίου

Τενερίφη: Μία νεκρή και εννέα αγνοούμενοι από κατάρρευση κτιρίου
TWITTER / WORLD TRAVEL

Νεκρή ανασύρθηκε γυναίκα απόψε από τα συντρίμμια ενός τετραόροφου κτιρίου που κατέρρευσε στην Τενερίφη, στα Κανάρια Νησιά, ενώ οι διασώστες αναζητούν εννέα αγνοούμενους, όπως έγινε γνωστό από την πυροσβεστική υπηρεσία.

Ένας φωτοειδησεογράφος είπε ότι είδε τους διασώστες να ανασύρουν από τα συντρίμμια ένα πτώμα, μέσα σε έναν μπλε, πλαστικό σάκο.

Τα αίτια της κατάρρευσης παραμένουν αδιευκρίνιστα. Το κτίριο που γκρεμίστηκε γύρω στις 9.30 το πρωί, τοπική ώρα, βρισκόταν πάνω σε μια τουριστική παραλία, στη νότια πλευρά της Τενερίφης, στο χωριουδάκι Αρόνα. Αρχικά οι αρχές έκαναν λόγο μόνο για τρεις τραυματίες, έναν 28χρονο Ιταλό και δύο Ισπανούς ηλικίας 55 και 57 ετών.

"Στο κτίριο διέμεναν 28 άνθρωποι, από τους οποίους οι 9 δεν έχουν εντοπιστεί", διευκρίνισε ο δήμαρχος Χοσέ Χουλιάν Μένα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. "Πρόκειται για ανθρώπους που δεν απαντούν στο τηλέφωνο. Δεν μπορούμε να πούμε αν βρίσκονταν μέσα, όμως είναι αλήθεια ότι οι οικογένειές τους δεν κατάφεραν να επικοινωνήσουν μαζί τους", πρόσθεσε.

Το έργο των διασωστών είναι ιδιαίτερα δύσκολο γιατί ό,τι απέμεινε από το κτίσμα είναι πολύ ασταθές.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι άκουσαν έναν δυνατό κρότο και στη συνέχεια είδαν το κτίριο να καταρρέει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ