ΚΟΣΜΟΣ

Στο σφυρί η βίλα όπου έμενε η Μόνα Λίζα

Στο σφυρί η βίλα όπου έμενε η Μόνα Λίζα

Στο σφυρί η βίλα όπου φέρεται να διέμενε η γυναίκα που απεικονίζεται στο διασημότερο έργο τέχνης του Λεονάρντο ΝταΒίντσι.

Η βίλα η οποία άνηκε στον σύζυγο της γυναίκας, τώρα ονομάζεται Βίλα Αντινόρι και βρίσκεται μόλις 5 χιλιόμετρα από την πόλη της Φλωρεντίας και πωλείται για 20 εκατ. ευρώ.

Η πανέμορφη βίλα που περιβάλλεται από λεμονιές, άνηκε στην οικογένεια του εμπόρου μεταξιού Φρανσέσκο Δελ Τζιοκόνδο, του οποίου η σύζυγος, Λίζα Τζεραρντίνι, η οποία από τους περισσότερους μελετητές πιστεύεται ότι ήταν το πρότυπο για το περίφημο και μυστηριώδη πορτραίτο του ΝταΒίντσι.

Το ακίνητο άνηκε στην οικογένεια Δελ Τζιοκόνδο μεταξύ 1498 και 1517, το χρονικό δηλαδή διάστημα που δημιουργήθηκε ο πίνακας της Μόνα Λίζα και πιστεύεται ότι ολοκληρώθηκε την περίοδο 1503-1506.

monalisa2

«Η ζητούμενη τιμή είναι πάνω από 20 εκατ. ευρώ» δηλώνει η Άμπρα Νέπι, η οποία χειρίζεται την πώληση του ακινήτου μέσω μεσιτικού γραφείου, στην Telegraph. «Είναι η πρώτη φορά που το ακίνητο πωλείται έπειτα από 50 χρόνια».

«Τέτοιες ιδιοκτησίες είναι πανέμορφες αλλά και πολύ ακριβές για να διατηρηθούν, με τους φόρους των ακινήτων στην Ιταλία να έχουν αυξηθεί κατακόρυφα λόγω της οικονομικής κρίσης», δήλωσε η μεσίτρια.

Οι υποψήφιοι ιδιοκτήτες ελπίζουν να βρουν κρυμμένα αντικείμενα στα κελάρια και τις σοφίτες, που κάποτε άνηκαν στη μούσα του ΝταΒίντσι αλλά μάλλον θα απογοητευτούν.

«Δεν υπάρχουν έγγραφα που να αποδεικνύουν ότι η ίδια ζούσε στο σπίτι, αλλά δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι άνηκε στην οικογένεια του συζύγου της κατά την διάρκεια της δημιουργίας του μυθικού πλέον πορτραίτου», δήλωσε η κα. Νέπι , από το μεσιτικό γραφείο Lionard Luxury που εδρεύει στην πόλη της Φλωρεντίας.

Στο ακίνητο φτάνει κανείς, μέσα από ένα δρόμο γεμάτο με κυπαρίσσια που καταλήγει σε έναν ιταλικό κήπο, και ανασχεδιάστηκε από τον βρετανό αρχιτέκτονα Σεσίλ Πίνσεντ στις αρχές του περασμένου αιώνα.

monalisa3

ΔΗΜΟΦΙΛΗ