ΚΟΣΜΟΣ

Ιαπωνία: Τρεις ισχυροί σεισμοί σε 24 ώρες - Δεκάδες νεκροί

Ιαπωνία: Τρεις ισχυροί σεισμοί σε 24 ώρες - Δεκάδες νεκροί
Δρόμος έχει καταρρεύσει στην πόλη Κουμαμότο REUTERS/Kyodo

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στην Ιαπωνία καθώς τα σωστικά συνεργεία επιχειρούν να απεγκλωβίσουν ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί κάτω από ερείπια κτιρίων μετά και τον τρίτο ισχυρό σεισμό που έπληξε το νησί Κιούσου σήμερα τα ξημερώματα.

Τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν τρεις ισχυροί σεισμοί, στις 14 Απριλίου ένας σεισμός μεγέθους 6,2 Ρίχτερ, στις 14 Απριλίου 6 Ρίχτερ και στις 16 Απριλίου 7 Ρίχτερ.

Τουλάχιστον 23 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στον σημερινό σεισμό σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Κατά τον πρώτο σεισμό, των 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, έχασαν τη ζωή του εννέα άνθρωποι.

Κατά τον τελευταίο και ισχυρότερο σεισμό το επίκεντρο του οποίου είναι κοντά στην πόλη Κουμαμότο, κατέρρευσαν κτίρια, γέφυρες και υποδομές.

Από τα ξημερώματα, στην πόλη Κουμαμότο έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής 165 μετασεισμοί, ο οποίοι αποτελούν εμπόδιο στις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων.

Η Ιαπωνία έχει επιστρατεύσει ειδική δύναμη αποτελούμενη από 20.000 ανθρώπους ώστε να συνδράμει στις επιχειρήσεις διάσωσης.

Σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό οι τραυματίες είναι πάνω από 1.000 στην περιοχή της Κουμαμότο, όμως ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί όσο περνάει η ώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ