ΚΟΣΜΟΣ

Καταδικάζει τα τεράστια ποσά που δαπανώνται στην πολιτική ο Κλούνι

Καταδικάζει τα τεράστια ποσά που δαπανώνται στην πολιτική ο Κλούνι

Ο Αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης Τζορτζ Κλούνι εξέφρασε ανοικτά χθες τη διαφωνία του για την χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας, χαρακτηρίζοντας «αισχρά» τα ποσά χρήματος στην αμερικανική πολιτική, εξαίροντας παράλληλα τον αντίπαλο της Κλίντον Μπέρνι Σάντερς.

Ο Κλούνι έκανε αυτές τις δηλώσεις σε μια συνέντευξή του στην εκπομπή Meet the Press του τηλεοπτικού δικτύου NBC News, μόλις μία ημέρα αφότου ο ίδιος και η σύζυγός του, Άμαλ, ήταν οικοδεσπότες σε ένα δείπνο για τη συγκέντρωση χρημάτων για την εκστρατεία της Κλίντον. Το κόστος για τους προσκεκλημένους: 353.400 δολάρια ανά ζευγάρι.

«Είδαμε μερικούς διαδηλωτές χθες βράδυ όταν παρκάραμε στο Σαν Φρανσίσκο κι έχουν δίκιο που διαδηλώνουν. Έχουν απόλυτο δίκιο. Πρόκειται για ένα αισχρό ποσό», ανέφερε ο Κλούνι, σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξης που μεταδόθηκαν χθες. Η συνέντευξη θα μεταδοθεί ολόκληρη σήμερα.

Ο Μπέρνι Σάντερς, γερουσιαστής του Βερμόντ και αντίπαλος της Κλίντον στην κούρσα για το χρίσμα, σφυροκοπεί την πρώην πρώτη κυρία και υπουργό Εξωτερικών για τις εκδηλώσεις μέσω των οποίων συγκεντρώνει μεγάλα ποσά αλλά και διότι αποδέχεται μεγάλες δωρεές για την εκστρατεία τους.
«Όταν η εκστρατεία του Σάντερς μιλάει για αυτό έχει απόλυτο δίκιο. Είναι γελοίο το ότι πρέπει να έχουμε τέτοια χρηματικά ποσά στην πολιτική. Συμφωνώ απόλυτα», ανέφερε ο Κλούνι.

Αντιδρώντας στο δείπνο αυτό, η εκστρατεία του Σάντερς έστειλε την Παρασκευή μήνυμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους υποστηρικτές του, καλώντας τους να συμβάλουν να επιτευχθεί ο στόχος για τη χρηματοδότησή της, συνεισφέροντας ο καθένας 3,53 δολάρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ