ΚΟΣΜΟΣ

Το ξενοδοχείο που ενέπνευσε τον Στέφεν Κινγκ για να γράψει την «Λάμψη»

Το ξενοδοχείο που ενέπνευσε τον Στέφεν Κινγκ για να γράψει την «Λάμψη»
Social Media

Ο τουρίστας Χένρι Γιάου (Henry Yau), τράβηξε μια φωτογραφία στο ξενοδοχείο Στάνλεϊ (Stanley Hotel), στο Κολοράντο, στο οποίο εμφανίζονται δύο περίεργες παρουσίες να στέκονται στη σκάλα.

Στη συγκεκριμένη φωτογραφία, μια γυναίκα φαίνεται να στέκεται στο πρώτο σκαλί, με μια ενδυμασία παλιά εποχής και ένα παιδί να βρίσκεται δίπλα της.

Ο συγγραφέας Στέφεν Κινγκ (Stephen King), είχε δηλώσει ότι έγραψε τη Λάμψη, εμπνευσμένος από το ξενοδοχείο Στάνλεϊ, όπου και πέρασε ένα βράδυ με τη γυναίκα του τον Σεπτέμβριο του 1974. «Από ότι φάνηκε, ήμασταν οι μόνοι επισκέπτες του ξενοδοχείου. Την επόμενη μέρα, το ξενοδοχείο έκλεισε, λόγω βαρύ χειμώνα. Περιπλανώμενος στους διαδρόμους, φαντάστηκα ότι ήταν τέλειο, τέλειο για μια τρομαχτική ιστορία», είχε γράψει στον πρόλογο.

Το βιβλίο του γνωστού συγγραφέα, που κυκλοφόρησε το 1977, περιγράφει μια οικογένεια που πήγε σε ένα μεγάλο ξενοδοχείο, το ‘’Colorando Rockies’’ για δουλειά, το οποίο έκλεισε λόγω χειμώνα και έμειναν εγκλωβισμένοι εκεί. Το βιβλίο ενέπνευσε το Χόλυγουντ και έγινε ταινία με τον ομώνυμο τίτλο, το 1980, με πρωταγωνιστή τον Τζακ Νίκολσον και σκηνοθέτη τον Στάνλεϊ Κούμπρικ.

Ο Γιάου, μίλησε στο δίκτυο KPRC2, για την εμπειρία του και τον λόγο που ήθελε να επισκεφτεί το ξενοδοχείο. Εξηγεί πως ήθελε να δει, να γνωρίσει από κοντά το μέρος που ενέπνευσε τον Στέφεν Κίνγκ να γράψει το βιβλίο. «Όταν τράβηξα τη φωτογραφία, δεν αντλήφθηκα κάτι περίεργο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Το Στάνλεϊ, το οποίο άνοιξε το 1909, θεωρούνταν από τους ντόπιους ότι είναι ένα μέρος περιβεβλημένο από ψυχές. Αυτό, το έκανε ένα από τα πιο γνωστά μέρη υπερφυσικής δραστηριότητας. Πολλοί ειδικοί μένταλιστ έχουν επισκεφτεί και επισκέπτονται ακόμα και σήμερα το παλιό ξενοδοχείο. Όσο για τη φωτογραφία, παραμένει ένα μυστήριο αν είναι αποτέλεσμα photoshop ή αληθινή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ