ΚΟΣΜΟΣ

Τουλάχιστον 480 νεκροί από το σεισμό στο Εκουαδόρ

Τουλάχιστον 480 νεκροί από το σεισμό στο Εκουαδόρ
REUTERS

Ο ισχυρός σεισμός που έπληξε τον Εκουαδόρ το Σάββατο το βράδυ στοίχισε την ζωή σε τουλάχιστον 480 ανθρώπους, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση της χώρας.

«Προς το παρόν, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 480 και περίπου 2.560 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί» δήλωσε σε δημοσιογράφους ο υφυπουργός Εσωτερικών Ντιέγο Φουέντες.

Ο προηγούμενος προσωρινός απολογισμός της σεισμικής δόνησης των 7,8 βαθμών έκανε λόγο για 413 νεκρούς.

Ήταν ο ισχυρότερος σεισμός που έπληξε το Εκουαδόρ από το 1979, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της χώρας Χόρχε Γκλας.

Σε έξι επαρχίες έχει κηρυχτεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ οι παράκτιες περιοχές επλήγησαν περισσότερο από τον σεισμό. Σύμφωνα με τις αρχές, έχουν σημειωθεί 163 μετασεισμοί, κυρίως στην περιοχή Πεδερνάλες.

Οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών θα ανέβει, ενώ μιλούν για σημαντικές ζημιές που σημειώθηκνα ειδικά στην περιοχή της Γκουαγιακίλ.

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στα ανοικτά των ακτών του Εκουαδόρ, με τους πολίτες τρομοκρατημένους να βγαίνουν στους δρόμους της πρωτεύουσας Κίτο, εν μέσω προειδοποιήσεων για σεισμικά κύματα, ή τσουνάμι, που αναμένεται να πλήξουν τις ακτές της χώρας των Άνδεων, γι' αυτό και οι αρχές προέτρεψαν τους κατοίκους των παράκτιων περιοχών να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ