ΚΟΣΜΟΣ

Τέλος εποχής για τον δραστήριο διαρρήκτη-νίντζα

Τέλος εποχής για τον δραστήριο διαρρήκτη-νίντζα
REUTERS / CARLO ALLEGRI

Για μια δεκαετία, ο Ρόμπερτ Κοστάνζο (Robert Costanzo), γνωστός και ως ο «ληστής νίντζα», είχε διαρρήξει πάνω από 100 σπίτια, σε τρεις πολιτείες της Αμερικής, αποκτώντας αντικείμενα αξίας εκατομμυρίων δολαρίων.

Συνολικά, δε, σύμφωνα με το CNN στην εγκληματική «καριέρα» του απέκτησε υλικά αγαθά αξίας 4 εκατ. δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων κοσμημάτων και ρολογιών, όπως δήλωσε ο εισαγγελέας Μίχαελ Μακ Μάχον (Michael McΜahon). Ο Κοστάντζο τελικά συνελήφθη και κατηγορείται για διαρρήξεις για το χρονικό διάστημα από το 2005 έως το 2015.

Ο 46χρονος, ο οποίος πήρε το προσωνύμιο «νίντζα» λόγω της μαύρης στολής που φορούσε, παραδέχθηκε ότι διέπραξε περισσότερες από 100 διαρρήξεις στο Staten Island.

Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι έχει συνδεθεί με τουλάχιστον 160 ληστείες μόνο στη συγκεκριμένη περιοχή, ενώ συνολικά ήταν υπεύθυνος για πάνω από 200 διαρρήξεις σε τρείς πολιτείες.

Ο Ρόμπερτ Κονστάνζο, ομολόγησε τελικά την ενοχή του για τρεις από τις κατηγορίες διάρρηξης, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, καθώς οι υπόλοιπες είχαν παραγραφεί.

Όπως αναφέρει το Associated Press, θα του επιβληθεί ποινή κάθειρξης 25 ετών και πέντε έτη επιτήρησης αφού αποφυλακιστεί.

Κατά τη διάρκεια της ομολογίας του, έδωσε λεπτομέρειες για το πώς αποκτούσε πρόσβαση σε πολυτελή σπίτια. Συνήθως δρούσε κατά τη διάρκεια δεξιώσεων.

Οι Αρχές αναφέρουν ότι ταυτοποίησαν τον ύποπτο, μετά από 18μηνη έρευνα, που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2014. Ερευνητές από πολλές πολιτείες είχαν κατανοήσει τον τρόπο δράσης του "νίντζα" και ξεκίνησαν επιχείρηση ηλεκτρονικής καταδίωξης, μέχρι που τον εντόπισαν στο Staten Island, όπου διέμενε.

Η τελευταία και μοιραία για τον ίδιο ληστεία του, είχε ως θύμα μια 66χρονη. Αρχικά την απείλησε με μαχαίρι και εν συνεχεία την ανάγκασε να ανοίξει ένα χρηματοκιβώτιο το οποίο περιείχε κοσμήματα αξίας 70 χιλιάδων ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ