ΚΟΣΜΟΣ

Έπαινοι Ομπάμα σε Μέρκελ για το προσφυγικό

Έπαινοι Ομπάμα σε Μέρκελ για το προσφυγικό
Reuters

Ο Αμερικανός Πρόεδρος δήλωσε ότι η Άγκελα Μέρκελ είναι «στη σωστή πλευρά της Ιστορίας», επαινώντας τη στάση της στην προσφυγική κρίση που καλείται να αντιμετωπίσει η Ευρώπη.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου των δύο ηγετών, ο Ομπάμα τόνισε ότι «σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο είναι πολύ άβολο για εμάς απλά να υψώνουμε τείχη». Ο Αμερικανός ηγέτης που βρίσκεται στο Ανόβερο, στα πλαίσια των διαπραγματεύσεων για την Διατλαντική Συμφωνία (TTIP -Transatlantic Trade and Investment Partnership) Ε.Ε.-ΗΠΑ, εξέφρασε την εκτίμησή του για την Καγκελάριο σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα “Bild”, η οποία δημοσιεύτηκε σήμερα και στην οποία αναφέρει ότι «θεωρώ τη Μέρκελ εταίρο και φίλη. Συνεργάζομαι μαζί της από το ξεκίνημα της θητείας μου και από το ξεκίνημα της οικονομικής κρίσης. Αυτό που εκτιμώ είναι ότι όταν λέει κάτι το εννοεί. Την εμπιστεύομαι».

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου ο Αμερικανός Πρόεδρος για το θέμα της Συρίας τόνισε ότι θα είναι πολύ δύσκολο να δημιουργηθεί μία ασφαλή ζώνη στη Συρία, χωρίς να υπάρχει μία εκτεταμένη στρατιωτική συμμετοχή. Δεν είναι ιδεολογικό το ζήτημα, δεν είναι ότι δεν θέλω να προστατεύσουμε τους άμαχους. Το ζήτημα είναι πώς θα γίνει εφικτό». Από την πλευρά της η Μέρκελ έδειξε προς της κατεύθυνση των ειρηνευτικών συνομιλιών και την προσπάθεια που γίνεται σε αυτές για να βρεθεί μία λύση.

Ομπάμα: Προκλητικές οι ενέργειες της Β. Κορέας

Η Β. Κορέα συνεχίζει να προκαλεί με τη στάση της, τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος για την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από υποβρύχιο και ανέφερε ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν την ανάλυση των δεδομένων για το συμβάν. «Είναι ξεκάθαρο ότι η Β. Κορέα συνεχίζει να ακολουθεί την πολιτική των προκλήσεων, ακολουθώντας την στρατηγική της επιδίωξης ενός πυρηνικού προγράμματος», ανέφερε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ